Zorginstelling Volkskliniek te Gent: Genieten van elke dag in een optimaal binnenklimaat 

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  JM Vanheste (BSTK)

  Dankzij doorgedreven verbouwingen en jaren hard labeur werden de conversie van de oude Volkskliniek te Gent begin dit jaar een feit en opgeleverd door algemeen aannemer Deblaere nv in opdracht van bouwheer Domino VZW. Samen met het architecten- en studiebureau JM Vanheste (BSTK) slaagden ze erin het geheel om te toveren tot een betaalbaar en energiezuinig wooncomplex met 114 assistentiewoningen en 27 appartementen. Alle woonheden zijn bestemd voor verhuur en hebben verschillende groottes. 

  Opdat de bewoners kunnen genieten van een optimaal binnenklimaat werd het volledige gebouw uitgerust met DUCO ventilatie- en zonweringsystemen. Overal, maar zeker ook in service flats is het voortdurend aanvoeren van verse lucht immers een absolute must.

  Want uw gezondheid is ook DUCO’s zorg!

  Ventileren waar en wanneer het moet

  Om wooneenheden te voorzien van de nodige ventilatie werd de vraaggestuurde ventilatie volgens systeem C voorzien (DucoTronic 0.35), het DUCO ventilatiesysteem met de laagste reductiefactor. Door CO2 en/of vochtmeting in élke ruimte (badkamers, woonkamers, keuken, WC) kan de reductiefactor heel laag worden gehouden. 

  Het Duco Focus Tronic Systeem onderscheidt zich door gebruik te maken van elektronisch gestuurde toevoerroosters. In het nieuwe gebouw van de Volkskliniek werden hiertoe TronicVent AK roosters gebruikt.  Aan de hand van vocht- en temperatuurmeting wordt het binnenklimaat nauw in het oog gehouden waarbij enkel geventileerd wordt waar en wanneer dat nodig is, én in de juiste hoeveelheid. De roosters openen of sluiten zich hierbij automatisch naargelang de ventilatiebehoefte, wat resulteert in een optimale energiebesparing. De roosters werden ook voorzien van akoestische dempingsmousse wat extra comfort biedt aan de bewoners van het gebouw – zeker in een voordeel in stedelijke gebieden. De afvoer van vuile lucht gebeurt door het DucoBox Focus ventilatiesysteem met regelkleppen die per wooneenheid werden geïnstalleerd.

  Perfecte en efficiënte combinatie

  Om oververhitting te voorkomen in de woonruimtes werd geopteerd voor DucoScreen Front 150 doekzonwering. Dit gemotoriseerde buitenzonweringsysteem werd overal volledig onzichtbaar in de spouw geplaatst. De DucoScreen Front 150 is uitvoerbaar in breedtes en hoogtes tot 6 meter in stormvaste FIX uitvoering.

  Dirk Stevens, DUCO Sales Manager: “Door het combineren van een uitstekend vraaggestuurd ventilatiesysteem met elektronische sturing in combinatie met hoogwaardige DucoScreen Front doekzonweringsystemen kan het binnenklimaat op elk moment van de dag optimaal worden gehouden voor de bewoners van de assistentiewoningen en appartementen. Zodat elkeen zich comfortabel kan terugtrekken in zijn of haar optimaal geventileerde cocon en ten volle genieten van elke dag.”

  Architect: JM Vanheste
  Bouwheer: VZW Domino
  Algemeen aannemer: Algemene Bouw Deblaere bv
  Raamconstructeur: Winsol
  Installateur: Luchtbehandeling Peter Gits

   

  www.duco.eu

  duco

   

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel