Opvallend en toch helder – de productfamilie FSB 1289 wordt bij de „ICONIC AWARDS 2022: Innovative Architecture“ bekroond met het label „Best of Best“

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Ontwerpers Markus Michalski en Michael Schmidt

  Het design van de ontwerpers Markus Michalski en Michael Schmidt spreekt aan met haar puristische en tegelijk ook hedendaagse vormgeving van de hoogste productiekwaliteit. De optisch sobere en tegelijk haptisch overtuigende collectie werd nu door de expertenjury van de internationale architectuur- en designwedstrijd „ICONIC AWARDS 2022: Innovative Architecture“ bekroond met het label „Best of Best“ in de categorie „Product“. De internationale prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Raad voor Vormgeving voor uitmuntende, holistische architectuur, interieurontwerp en innovatieve producten.

  Startpunt van de ontwikkeling van productfamilie FSB 1289 was de wens om een hedendaags design te creëren dat door een formele continuïteit met het bestaande productportfolio gecombineerd kan worden en toch met bijzondere accenten verrast. „Wij wilden een design ontwikkelen dat zich niet opdringt maar toch doorspekt is met veel details die pas in tweede instantie of als men ze gaat gebruiken, zichtbaar worden“, legt ontwerper Markus Michalski uit. Al van bij de eerste aanblik betovert de deurkruk ons door haar slanke, gereduceerde vorm. Bij het grijpen streelt de welving van de kruk de binnenkant van de hand op een aangename manier en wordt ergonomisch gebruik mogelijk. Vanuit vormstandpunt spreekt het ontwerp van Michalski en Schmidt aan met zijn sobere maar innovatieve ontwerp.

  Met deze combinatie van opvallend en helder overtuigde de productfamilie nu ook de expertenjury van de „ICONIC AWARDS 2022: Innovative Architecture“:

  „De hoogwaardige deurkruk FSB 1289 overtuigt met een ongelofelijk helder, tot de essentie gereduceerd design dat perfect geproportioneerde esthetiek, ergonomie en doordachte functionaliteit op een hoog ontwerp- en ambachtelijk niveau verenigt. Een mooi tijdloos product dat in beide uitvoeringen – hetzij in aluminium gepolijst natuurkleurig geëloxeerd of in aluminium gestraald zwart geëloxeerd – bij vele architectuurstijlen past en hierbij opvallende accenten plaatst.“

  Met de „ICONIC AWARDS: Innovative Architecture“ bekroont de Raad voor Vormgeving visionaire gebouwen, innovatieve producten en duurzame communicatie uit alle geledingen van de architectuur, de bouw- en immobiliënbranche alsook de producerende industrie. In vijf categorieën alsook een overkoepelende rubriek werden indieningen bekroond met de labels „Selection“ en „Winner“. Uitmuntende indieningen krijgen de speciale bekroning „Best of Best“.

  www.fsb.de

  fsb

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2023 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel