“Een dak vervang je niet om de vijf of tien jaar, dat moet veel langer mee kunnen”

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Het dak van winkelcentrum Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas is compleet onder handen genomen. Van waterdichting tot parkeerdaksysteem, van lichtmasten tot stootbanden. Alles is weer klaar voor de toekomst!

  Uitzonderlijk in België

  Waasland Shopping Center ligt aan de zuidrand van het stadscentrum van Sint-Niklaas en bestaat al sinds 1972. In 2004 is het complex flink uitgebreid tot maar liefst 45000 vierkante meter, met 140 winkels, een parking rondom én een dakparking. Het parkeerdak omvat totaal 28.000 vierkante meter, dat nu volledig vernieuwd is. Met sloop, waterdichting en heraanleg van het dak een enorme klus!

  Renovatie met PARDAK®

  Het parkeerdak bestond uit gietasfalt, maar was door het intensieve gebruik volledig op; scheuren, kuilen en gaten, met lekkages als gevolg. Eigenaar AEW Europe besloot tot renovatie. Samen met Ceusters, beheerder van Waasland Shopping, en de studiebureaus en architecten kozen ze voor renovatie met het Pardak® systeem van Zoontjens. Ze baseerden de keuze hiervoor op de positieve ervaring die zij al 25 jaar hadden met het systeem op Wijnegem Shopping Center, ook in hun bezit.

  Proefvlak

  De constructie van het dak op Waasland Shopping Center bleek niet geschikt voor renovatie met Pardak®110. En voor de kleinere Pardak®80 wordt het dak te intensief gebruikt. Daarom is gekozen voor een grotere tegel met de techniek van Pardak®80. Dit systeem werd al eerder succesvol gebruikt op projecten in Duitsland. Na ook een positief resultaat van een proefvlak met dit systeem op Waasland Shopping, kregen we de mooie opdracht om het hele dak te vernieuwen.

  Gefaseerd werken

  Samen met ZDP, Zolderse Dakprojecten, werkte Zoontjens in 3 fases aan de renovatie. Dat is meteen één van de grote voordelen van het modulaire Pardak® systeem. Zo bleef het dak in de drukste winkelmaanden van het jaar volledig beschikbaar.

  Video over deze renovatie

  Patrick Meutermans (AEW), Toon de Meester (Ceusters) en Stephan van Berkel (Zoontjens) vertellen in deze video over deze grootscheepse renovatie.

  Bekijk hier de video

  zoontjens

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel