Maatwerk in aluminium geveldetaillering

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Roval Aluminium, onderdeel van de internationale Reynaers Group en totaalleverancier van aluminium bouwproducten biedt de architect uitgebreide maatwerkmogelijkheden. Dat betekent dat Roval Aluminium regelmatig reeds in de ontwerpfase met de architect aan tafel zit. Niet alleen om te kijken of de ontwerpideeën van de architect zijn te realiseren; ook om de architect te kunnen adviseren én te overtuigen dat er meer mogelijk is met aluminium. 

  Dat gaat ook op voor geveldetaillering, waarbij aluminium oplossingen worden toegepast. Dat kunnen standaardoplossingen, zoals aluminium lekdorpels, maar ook bijzondere maatwerkoplossingen in de vorm van bijvoorbeeld dagkanten of boeiboorden. Want daar is Roval Aluminium sterk in: meedenken met de architect, adviseren, inmeten, produceren en zelfs uitvoeren.

  De gevel is het meest zichtbare deel van elk gebouw en dat betekent dat detaillering extra belangrijk is. Geveldetaillering heeft naast een functionele ook een esthetische betekenis.

  Esthetisch aluminium

  Dat is een van de belangrijkste redenen waarom Roval Aluminium zoveel aandacht besteedt aan maatwerk. En die aandacht leidt in veel gevallen – al dan niet in samenspraak met de architect – tot fraaie aluminium oplossingen, waarbij kleur en vorm net zo belangrijk zijn als de functionaliteit. Illustratief hiervoor zijn de aluminium dagkanten van het Integraal Kindcentrum De Samenstroom in Gemert, net over de Nederlandse grens. De veelkleurige aluminium dagkanten zijn een levendig en opvallend element in het totale gevelbeeld. Om de speelsheid volledig tot haar recht te laten komen, zijn zelfs de bomen in de omgeving zodanig gesnoeid dat er een vrij zicht ontstaat op het aluminium kleurenspel.

  Duurzaamheid 

  Kleur en vorm zijn voor de architect de belangrijke beeldbepalende factoren bij de keuze voor aluminium geveldetaillering. Daarnaast is duurzaamheid ook een afweging, want in tegenstelling tot andere materialen, zoals hout en kunststof, is aluminium onderhoudsarm, erodeert nauwelijks en gaat jarenlang probleemloos mee zonder aan kwaliteit in te boeten. 

  Die duurzaamheid heeft ongetwijfeld een rol gespeeld bij de keuze voor geveldetaillering voor het grootschalige renovatieproject in de wijk Mahatma Gandhi in Mechelen. Groot voordeel is dat je er zeer fijn mee kunt profileren op een wijze die je met bijvoorbeeld hout niet voor elkaar krijgt, zoals in het geval van het overgangsprofiel tussen de steenstrips en het pleisterwerk. Deze steekt in functie van de afwatering voldoende uit, zodat er geen lekstrepen ontstaan. Dit geldt ook voor de dagkanten en lekdorpels bij de vensters. Aluminium is ook in esthetisch opzicht een goede keuze. Het is mooi en strak en veel minder onderhevig aan vervorming en weersinvloeden. Bovendien heeft aluminium minder onderhoud nodig.

  www.roval.be

  roval

   

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel