Tegels, een aparte en duurzame gevelbekleding

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Bij buitengevelisolatie wordt in de eerste plaats aan een afwerking met pleister gedacht, maar ook een afwerking met baksteen-, natuursteenstrips of tegels is mogelijk. Op die manier kan, naast de technische en energetische voordelen, ook een aparte gevellook gecreëerd worden.

  Architect Pieter Peerlings van sculp(it) Architecten in Antwerpen en oprachtgevers Björn Ruelens en Hans Fransen vertellen hoe hun karaktervolle woning in Koningshooikt tot stand kwam.

  Pieter van sculp(it) Architecten : “Toen Hans en Björn naar ons kantoor kwamen met de vraag een strakke, pure en minimalistische woning te ontwerpen, ging bij ons de molen draaien.

  Het driehoekige perceel dat breder werd naar achter was onze eerste uitdaging. We wilden de woning breed laten uitlopen met maximaal zicht naar de tuin maar toch ook de intimiteit van een patio toevoegen.

  De tweede uitdaging was een ziel geven aan een minimalistische woning. Spontaan denken we bij de term minimalistisch aan ‘wit gepleisterde dozen’ maar we wilden dus nog een extra gevoel meegeven aan de woning en dit vonden we bij het strakke tegelwerk dat de belijning en de vormentaal van de woning accentueert.  De woning heeft dus uiteindelijk een pure minimalistische indruk maar door de in het licht parelende tegelstructuur en de bijhorende tactiele textuur toont ze ook heel menselijk. Dit past dus perfect bij haar bewoners.”

  Opdrachtgevers Björn en Hans : “Gezien hun visie volledig aansloot bij de onze, zijn we helemaal meegegaan in hun idee. Alleen, het praktische bleek aanvankelijk een uitdaging. 

  Onze eerste hindernis was het vinden van de juiste tegel die qua afmetingen, kleur, glans en capaciteiten (vorstbestendigheid, vochtopname…) perfect zat.

  Ook een geschikte aannemer zoeken was niet evident. We kwamen bij Sasha Hens van Weber Belgium terecht, die ons enthousiasme deelde wat zich vertaalde in ondersteuning, interesse en daden. Hij leidde ons naar een aannemer die open stond voor dit uitzonderlijke project en naar de juiste producten om de tegels mee te verlijmen en te voegen teneinde een mooi en duurzaam resultaat te bekomen.

  Het is onbeschrijfelijk om een idee dat in je hoofd zit plots in het echt te kunnen aanschouwen. Het overtreft onze verwachtingen.”

  www.be.weber

  weber 

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel