Brandveiligheid dankzij magnesiet gebonden houtwolpanelen

 • architecture-
 • architecture-

  HERADESIGN houtwolpanelen bieden dankzij hun magnesietbinding, uitzonderlijke eigenschappen. Maatvastheid, de vochtregulerende werking en de recent behaalde Cradle to Cradle Goud certificering® zijn enkele criteria waarmee dit product zich onderscheidt van klassieke cement gebonden houtwolpanelen.

  Brandveiligheid van Heradesign

  De magnesiet gebonden houtwolpanelen van Heradesign bieden in hun 25mm standaarddikte tal van mogelijkheden op het vlak van brandattestering in België. 

  Attesten rond brandstabiliteit en brandweerstand zijn ter beschikking voor rechtstreekse montage, voor afgehangen plafonds met houten of metalen profielen, alsook voor klassieke T24 inlegtegels. 

  Brandwerende, thermische en akoestische oplossingen in 1

  Het doel van brandveiligheid is het beperken van persoonlijke en materiële schade. Een belangrijk onderdeel van de brandveiligheid is het voorkomen dat gebouwen bezwijken. De stabiliteit van de constructie moet voldoende lang gegarandeerd zijn om evacuatie en interventie door de brandweer mogelijk te maken.

  De huidige bouwnormen zorgen voor een stijgende vraag in akoestische en isolerende oplossingen. Brandwerende, thermische en akoestische opstellingen combineren met één enkel product, is een grote troef van de houtwolpanelen.

  Het assortiment van Albintra – ‘De Houtwolspecialist’, bevat panelen voor elke plafond en wandtoepassing, waarbij een afweging wordt gemaakt op basis van de producteigenschappen, zonder het gewenste, esthetische eindresultaat van de ontwerper uit het oog te verliezen. 

  Bij de houtwolpanelen hoort een brandklasse B en een hele reeks uitvoeringen zijn zelfs in klasse A2 beschikbaar. Het programma houtwolpanelen beschikt over brandattesten, waarbij aangetoond werd dat de integriteit van de constructie tijdens brand, langer gewaarborgd kan blijven.

  De combinatie van verschillende bouwmaterialen heeft tal van voordelen te bieden en laat vaak toe om de prestaties van de constructie te verbeteren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zowel bij renovatie als bij nieuwbouw, houtwol gecombineerd wordt met een achterliggende isolatie, die het thermische aspect, de akoestische absorptie of de brand- eigenschappen van de opbouw ondersteunen. 

  Wij denken graag met u mee

  ‘De Houtwolspecialist’ van Albintra is meer dan alleen een leverancier van hoogwaardige producten. 

  Elk gebouw, nieuw of gerenoveerd, heeft zijn eigen unieke karakter. Ze kunnen verschillend van aard en functionaliteit zijn, waardoor uiteenlopende uitdagingen ontstaan, die steeds om andere bouwmaterialen vragen. In een gebouw neemt het plafond een groot deel van de vrije ruimte voor haar rekening, waardoor het een cruciale rol speelt in het binnenklimaat. Daarbij gaat het om geluidsdemping, akoestische isolatie, lichtreflectie, brandveiligheid, hygiëne, duurzaamheid en esthetiek. Met houtwol in uw project heeft u de juiste oplossing die deze criteria kan verenigen.

  De Houtwolspecialisten analyseren dagelijks de ontwerpen en de technische vragen van ontwerpers, bouwheren en uitvoerders om hen vervolgens de beste oplossingen voor te stellen. Dit kan gaan van algemeen advies op vlak van akoestiek, esthetiek of het thermische aspect, tot praktische oplossingen op het project in uitvoering. 

  “Op die manier benutten de bouwpartners optimaal de voordelen van zowel onze producten als onze ondersteunende diensten. Bij veel projecten starten we dan ook tijdens de ontwerpfase, als ondersteunende of adviserende partner van de architect. Ook tijdens de uitvoeringsfase zijn we op verzoek, op de werf aanwezig en geven de nodige ondersteuning bij praktische vragen die opduiken”, stelt Christof Van Wymeersch, Technisch Product Manager en houtwolspecialist bij Albintra NV. 

  Albintra is als invoerder en verdeler van bouwspecialiteiten, de vaste partner in de ontwikkeling en ondersteuning van projecten met houtwolplaten en kan zich baseren op decennia van praktijk gebonden kennis in houtwol.

  Technisch advies nodig? 

  • Contacteer ons Technisch team: 
  • tel. 03/470 12 27 of via  
  • www.albintra.be - www.dehoutwolspecialist.be 

   

  houtwolspecialist

  albintra

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel