Efficiënte buitenzonwering tegen oververhitting

We zijn nog even verwijderd van een volgende warme zomer, maar kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk efficiënte buitenzonwering is bij hoge temperaturen.

Bovendien wordt steeds luchtdichter gebouwd met dikkere isolatiepakketten. De vraag is dus niet langer hoe je de warmte vasthoudt in een gebouw, maar wel hoe je oververhitting tijdens de warmere (zomer)maanden kan voorkomen. Buitenzonwering is daarbij een zeer cruciale factor. Externe zonweringsystemen houden de opwarming van gebouwen immers op een natuurlijke, duurzame en energiezuinige manier tegen en verlagen de koellast zo tot wel 30 %.

Dankzij haar jarenlange expertise biedt DUCO niet enkel architecturale zonweringsoplossingen, maar beschikt men ook over een uitgebreid gamma aan zowel ventilatie én doekzonwering in éénzelfde product (DucoTwin), alsook stormvaste doekzonwering zonder ventilatie (DucoScreen).

We lichten hieronder graag een variant uit de laatste optie uit: de DucoScreen Front 150

Temperatuuroverschrijding voorkomen op een esthetische manier

Het gemotoriseerde buitenzonweringsysteem, DucoScreen Front 150, biedt de ideale oplossing om oververhitting in gebouwen tegen te gaan. Met een beperkte hoogte van 150 mm werd dit zonweringsysteem speciaal ontwikkeld voor onzichtbare plaatsing in de spouw en kan volledig vanaf de buitenzijde geplaatst worden. Dat maakt het systeem ook meteen de meest esthetische oplossing bij het voorkomen van temperatuuroverschrijding.

Ook stormvast

De straling van de zon wordt door het buitendoek, dat zowel kan afrollen aan de raamzijde als aan de buitenzijde, tegengehouden voordat deze het glas raakt. Hiermee wordt op een natuurlijke manier voorkomen dat een ruimte opwarmt. Het buitendoek filtert het buitenlicht, verkleint de lichtinval en verhindert dat het licht weerkaatst of verblindt.

De DucoScreen Front 150 is uitvoerbaar in breedtes en hoogtes tot zes meter in FIX‑uitvoering. Dankzij een carbon as kan er voor screens met een lengte tot zes meter gewerkt worden met dezelfde compacte kastafmetingen.

Zo levert de innovatieve DucoScreen Front 150 zondoekwering een niet te onderschatten bijdrage aan het thermisch comfort en een optimaal binnenklimaat tegen oververhitting. De DucoScreen Front 150 combineert bovendien het beste van beide werelden. Een strak, modern uiterlijk met prestaties die moeiteloos voldoen aan de huidige energienormen. De screens houden de zon én ook nieuwsgierige blikken op een afstand. Bovendien zijn ze uiterst makkelijk te onderhouden en steeds uitgerust met elektrische bediening.

Een mooi voorbeeld hiervan kan u lezen in deze case study over de conversie van de oude Volkskliniek te Gent. Hierbij werd het volledige gebouw uitgerust met DUCO ventilatie- en zonweringsystemen opdat de bewoners van de service flats te allen tijde kunnen genieten van een aangenaam binnenklimaat.

— 14 februari 2023 —

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2023 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel