Skip to main content

Duurzaam en circulair bouwen met EQUITONE

  • Foto: architect – Stefano Boeri
  • Foto: RDBM Architects
  • Foto: LAB5 architects
  • Foto: architect – Vivien Fung

Duurzaamheid en circulariteit zijn niet weg te denken thema’s in de bouwsector. Bij EQUITONE zetten we ons elke dag opnieuw in om onze materialen te hergebruiken en te recycleren, zodat ze een mooi tweede leven krijgen. Geloof jij ook in een duurzamere toekomst? Bouw dan samen met ons aan een circulaire sector.

Ongeëvenaarde ontwerpvrijheid 

EQUITONE-materialen bieden een ongeëvenaarde ontwerpvrijheid. Het vezelcementmateriaal is in de massa gekleurd, wat betekent dat het oppervlak de inwendige textuur en kleur van het vezelcementmateriaal vertoont. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende texturen en kleuren en kunnen in gelijk welke vorm verzaagd worden. Of je nu kiest voor EQUITONE [lunara], [linea] of [textura], de EQUITONE materialen passen in elk ontwerp. 

Duurzame materialen

Onze vezelcement gevelpanelen respecteren de natuur vóór, tijdens en na het productieproces. EQUITONE gevelmaterialen zijn van nature grondstoffenefficiënt. Ze bestaan uit water, portlandcement, cellulose en natuurlijke mineralen en zijn daardoor de perfecte basiselementen voor een circulaire bouwsector. Dankzij hun uitmuntende eigenschappen gaan ze bovendien tot wel 50 jaar mee.

Wij streven er ook naar om onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te beperken door materialen te ontwerpen met een lichte impact, minder water en energie vereisen en hergebruikt kunnen worden.

Meer weten?

Raadpleeg dan de milieuproductverklaring (Environmental Product Declaration - EPD) van alle producten in ons gamma. (beschikbaar op equitone.com) 

Modulaire en circulaire geveloplossing 

De EQUITONE geveloplossingen passen perfect in het kader van circulair bouwen. Niet alleen dankzij hun samenstelling, hun stevigheid en hun duurzaamheid, maar ook door de manier waarop ze zijn ontworpen. EQUITONE-materialen zijn ontwikkeld als een totaalsysteem. Je kan ze in verschillende configuraties toepassen. De gevelpanelen zijn eenvoudig te monteren, te vervangen en te demonteren om in de toekomst ook in andere projecten optimaal te worden ingezet. Aan jou de keuze of je ze geschroefd, geriveteerd of onzichtbaar mechanisch bevestigd.

Nieuwsgierig naar onze circulaire geveloplossingen?
Bezoek dan onze website:

— 14 februari 2023 —