Een dak waar u het warm van krijgt

2022 werd het jaar van duurzame dakdromen. Zeker nu de energieprijzen de pan uit rijzen, zijn rendabelere stroombronnen niet meer weg te denken. Zonnepanelen vormen daarbij een vanzelfsprekende keuze, maar voor velen blijft de stijlbreuk met de harmonie van het dakontwerp een te groot struikelblok.

Een geïntegreerd PV-systeem

Met het oog op een fraaier samenspel tussen zonnepanelen en dakpannen, brachten we bij CREATON TERREAL Benelux het Solterre Premium PV-systeem op de markt. Een indak-oplossing die net zo stijlvol als slim is: de zonnepanelen liggen niet meer als een extra laag bovenop de dakbedekking, maar worden nu tussen de dakpannen weggewerkt.

En dat brengt enkele voordelen met zich mee. Naast het feit dat u extra gewicht aan dakpannen bespaart – die uiteindelijk toch onder zonnepanelen verdwijnen – zorgt het fotovoltaïsche systeem voor hét perfecte plaatje. Omdat de zonnepanelen zich op hetzelfde niveau als de dakpannen bevinden, sluit de installatie naadloos aan bij alle soorten dakpannen en leien. Geen enkele architectuurstijl staat bijgevolg nog buitenspel.

“Zo koesteren we naast de duurzame schoonheid van onze planeet ook die van de woning. Want de esthetiek van een woning is voor ons net zo waardevol als onze ethiek tegenover de natuur.” — Lieven Sinnesael, Key Accountmanager Vlaanderen

Een uitkijk op duurzame vooruitzichten

Wat heeft het Solterre Premium PV-systeem voor u in het vizier?

 • Geen pak werk aan het dakwerk.
  Dakspecialisten plaatsen het systeem voor u. Het systeem werd namelijk voor en door professionele dakdekkers ontworpen, wat hen de installatiepartners bij uitstek maakt. Voor een lager risico op fouten en een snellere afwerking. 
 • Windbestendige panelen met waterdichte frames.
  Bij hevige neerslag of stormachtig weer blijft het dak onbewogen. Sterker nog, ook waterinsijpeling en vochtschade krijgen geen kans. 
 • Hoogwaardige materialen die de tand des tijds doorstaan. Zodat u uw klanten altijd de beste kwaliteit kunt bieden. Het bewijs? Uw klanten krijgen tot 25 jaar prestatiegarantie op het elektrische vermogen van onze PV-panelen. 
 • Micro-omvormers met macrovoordelen.
  Met onze micro-omvormers wordt hoogspanning op het dak vermeden, wat zowel de brandveiligheid als de veiligheid van de dakdekker ten goede komt.
  CREATON TERREAL Benelux voorziet bovendien alle nodige materiaal. Zo hoeft de dakdekker geen kabels door te knippen of stekkers te installeren, en kan hij of zij het systeem zonder risico plaatsen. Er is meer: dankzij de parallelschakeling halen de micro-omvormers het hoogste rendement uit het zonnepanelensysteem. 
 • Eindeloze nieuwbouw- en renovatiemogelijkheden.
  Bezig met verbouwingen? Of legt u nog maar de eerste steen? In beide gevallen kunt u ons PV-systeem in het dak integreren. Zo kunt u bij nieuwbouw een deel van de voorziene dakpannen vervangen door het systeem. Bij een dakrenovatie, daarentegen, kunt u het inbouwen met profielen in dezelfde kleur als de dakpannen.

Van dakpan naar dakplan?
Op ons en met ons kunt u bouwen.

CREATON TERREAL Benelux nv
Generaal De Wittelaan 9/12 - 2800 Mechelen

— 14 februari 2023 —

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2023 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel