Skip to main content

Dunne akoestische oplossingen voor vloeren, muren, tussenwanden en plafonds

Op zoek voor uw project naar gespecialiseerd advies in akoestiek van vloer tot plafond? insulco is sinds meer dan 30 jaar “DE” Belgische specialist in akoestische onderlagen voor chapes, parketen en houten vloeren. Historisch gespecialiseerd in het strijden tegen contactgeluiden biedt insulco ook een gamma innoverende oplossingen aan om de luchtgeluiden in tussenwanden, valse plafonds of lichte vloeren te verminderen.

Dankzij een breed gamma aan oplossingen vindt men de insulco membranen terug in projecten als appartementsgebouwen, scholen, kantoren, ziekenhuizen, crèches, hotels, rusthuizen en ook in eengezinswoningen. Deze erkenning gaat veel verder dan de Belgische markt. Van Europa tot Azië via Afrika, het zijn meer dan 10 miljoenen m² insulco onderlagen die wereldwijd dagelijks meewerken aan de akoestische kwaliteit van gebouwen!

Een onderlaag voor elk type vloer

Om een chape akoestisch en/of thermisch te isoleren vindt u bij insulco niet minder dan 7 verschillende ‘insulit’- onderlagen, om aan de specificiteit van elk project te kunnen beantwoorden.

Indien u op zoek bent naar een isolatiemateriaal geschikt voor het bouwen of renoveren van houten structuren kunt u gebruik maken van de ‘insulWood’.

Hiernaast kunt u bij insulco ook terecht voor onderlagen voor parket en LVT vloeren met de ‘insulParq 2+’, de ‘insulSound Ultra+’ en de ‘insulit LVT’.

Een zware massa voor elk type lichte wand

Naast de hierboven beschreven onderlagen die voornamelijk tegen de contactgeluiden strijden heeft insulco ook dunne oplossingen ontwikkeld die helpen te strijden tegen luchtgeluiden.

Het is zo dat het ‘insulMass’-gamma samengesteld is uit dunne en soepele membranen die met een beperkte dikte de akoestische prestaties van lichte verticale of horizontale wanden verhogen zoals scheidingswanden, valse plafonds, houten vloeren of zelfs rond sanitaire afvoerbuizen.

Ontkoppelingsstroken: doeltreffend, eenvoudig en economisch

insulco loopt voorop op het gebied van innovatie en heeft zijn expertise en kennis ten dienste gesteld van een nieuwe generatie ontkoppelingsstrippen met hoge prestaties. Deze ‘dB Strip’ stroken werden speciaal ontwikkeld om de akoestische prestaties van lichte tussenwanden of houten vloeren te verhogen. Hun doeltreffendheid, bewezen door Buildwise (WTCB), laat toe resultaten te behalen die vergelijkbaar zijn met akoestische oplossingen die aanzienlijk duurder en complexer te plaatsen zijn.

Kwaliteit, de prioriteit

Van het ontwerp tot de productie heeft insulco altijd veel belang gehecht aan de kwaliteit van zijn producten. Het is onder andere voor deze reden dat er in 2018 een nieuw intern laboratorium in dienst werd genomen waar de kwaliteit en prestaties van de producten bestudeerd worden. Ook gedurende de productie zijn er procedures om voortdurend hetzelfde hoge kwaliteitspeil te kunnen garanderen. 

Een unieke partner

Zoals u zult begrepen hebben kan insulco u helpen met vele oplossingen waarmee u de akoestische prestaties van een gebouw kunt verhogen. Kwaliteitsproducten aanbieden is wel niet genoeg. Het is inderdaad ook belangrijk om de materialen te kunnen kiezen die het best passen bij de aangetroffen situatie afhangend van het gezochte doeltreffendheidsniveau, de technische beperkingen, het budget, enz. Gespecialiseerde technische adviseurs staan hiervoor ter beschikking van architecten om u te helpen bij het kiezen van de oplossingen die het beste passen bij de specifieke kenmerken van uw project.

insulco, de Belgische specialist
in dunne akoestische oplossingen

067/41 16 10

— 23 maart 2023 —