Skip to main content

Minder is meer: de nieuwe verdekte raamkruk van FSB

Met haar bekend en kwaliteitsvol assortiment verdekte oplossingen voor ramen en deuren zet FSB in op de architectuurtrend die functionele details tot het hoogstnoodzakelijke te reduceert. FSB breidt dit assortiment nu uit met een nieuwe verdekte raamkruk waarvan het doordachte bedieningsconcept een bijzonder minimalistische gevoelsindruk mogelijk maakt. Deze nieuwigheid is verkrijgbaar voor houten en aluminiumprofielen en optioneel ook in een vergrendelbare variant.

De basis voor de nieuwe raamkruk wordt gevormd door een aluminium kom waarin een vlak handvat zich perfect integreert. In ingeklapte toestand is het uit roestvrij staal gemaakte handvat volledig in het profiel verzonken en trekt het zich maximaal terug. Met een druk op de schuine kant opent de kraamkruk zich voor gebruik naar de hand toe. Deze oplossing, ontwikkeld door de ontwerpers Markus Michalski en Michael Schmidt, verenigt techniek en esthetiek. Wezenlijk vormgevingselement is de schuine kant die het licht anders opvangt dan de vlakke voorkant en in dit contrast gezien moet worden als bedieningselement. Vanuit dit idee is het gelukt om de raamkruk consequent in het raamprofiel te integreren.

Naast de esthetische voordelen van het minimalistische design biedt de nieuwe verdekte raamkruk tal van functionele voordelen die het gevolg zijn van haar vorm – zowel in private woningen als in openbare gebouwen. Zo kan bijvoorbeeld een jaloezie aan de binnenkant van het raam of een gelijkaardige zonnewering zeer dicht tegen het raam hangen, ook daar waar zich een greep bevindt. Bij plooischuifsystemen wordt de afstand van de individuele elementen in geplooide toestand zo klein mogelijk gemaakt, waardoor ze volledig samengeduwd kunnen worden. De verdekte toestand zorgt er bij ramen of verluchtingskleppen voor dat deze op het eerste gezicht niet als te openen elementen herkend worden. Deze nieuwigheid is verkrijgbaar voor houten en aluminiumprofielen en optioneel ook in een vergrendelbare variant. Zo wordt de raamkruk RC-conform en garandeert ze betrouwbare inbraakbeveiliging.

Gereduceerde esthetiek, hoge functionaliteit, diverse oppervlakken

Kom en handvat van de nieuwe verdekte raamkruk van FSB kunnen in tal van materiaal- en kleurcombinaties samengesteld worden. Op deze manier lukt de afstemming op elk architecturaal concept. De kruk plaatst stijlvolle accenten in ruimten waar men het wenst en integreert zich minimalistisch en sober in het raamprofiel. Deze nieuwigheid is naar keuze verkrijgbaar met een handvat in roestvrij staal fijn mat, roestvrij staal gepolijst of roestvrij staal PVD zwart. Hiermee kunnen kommen gecombineerd worden in zilver mat, wit mat, zwart mat of antraciet mat.

— 11 mei 2023 —