Roval - Aluminium is breed toepasbaar op het dak

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f

  De functie van het dak beperkt zich niet louter en alleen tot bescherming tegen weersinvloeden, integendeel. In de loop der tijd zijn de functies van het dak toegenomen. Denk bijvoorbeeld aan een parkeerdek op het dak, maar ook kleinschaliger functies, zoals een daktuin of dakterras. Daarnaast moet een dak ook goed het hemelwater kunnen afvoeren. Een andere functie van het dak kan een opslaglocatie zijn voor bijvoorbeeld installaties. En het komt steeds vaker voor dat het dak als groendak wordt ingericht. Kortom, afhankelijk van de functie wordt er heel wat van het dak gevraagd.

  Roval Aluminium, dochter van Reynaers Aluminium en totaalleverancier van aluminium bouwproducten en maatwerkoplossingen, heeft altijd oog gehad voor de verschillende functies van ‘de vijfde gevel’.

  Muurafdeksystemen

  Het dak is allang niet meer een passief element. Soms wordt het dak als parkeerdek gebruikt, of als tuin of terras. In al deze gevallen moet het risico op valgevaar worden beperkt. En als het even kan, ook nog eens op een esthetisch verantwoorde wijze. De aluminium muurafdeksystemen met aluminium balusters van Roval zijn hiervoor de perfecte oplossing. De muurafdeksystemen, die zonder voegovertrekken geleverd kunnen worden, kunnen ook als reguliere dakrandafwerking gebruikt worden. De muurafdeksystemen van Roval hebben een aantal essentiële voordelen ten opzichte van andere systemen. Door het in eigen huis ontwikkeld klangensysteem, dat op de borstwering of dakrand wordt gemonteerd, is schroefloze montage mogelijk. De muurafdekkap wordt eenvoudig over een klikveer vastgedrukt. Hierdoor blijven alle esthetische én duurzame kwaliteiten (er hoeft immers niet geboord te worden in de kap) behouden.

  Balustersystemen

  Dit geldt ook voor de door Roval zelf ontwikkelde balustersystemen. De balusters kunnen namelijk blind worden bevestigd in de muurafdekkap. Dat oogt niet alleen zeer mooi, het is ook een oplossing die de technische levensduur verlengt, omdat er immers niet in de muurafdekkap geschroefd hoeft te worden.

  Groendaken

  De muurafdeksystemen van Roval worden ook veelvuldig toegepast als randafwerking van groendaken. En daarin gaat Roval zelfs nog een stapje verder. Zo heeft Roval een grindkeringprofiel ontwikkeld, dat ervoor zorgt dat de kiezelstrook netjes van het groen gescheiden blijft. Ook heeft Roval aluminium toezichtputten ontwikkeld, die over de dakafvoer geplaatst worden. Deze toezichtputten, die voorzien zijn van een deksel, zijn ervoor bedoeld om eenvoudig de waterafvoerende laag te kunnen controleren.

  Nutstracébekleding

  Soms is het efficiënter en goedkoper om hoofdleidingen voor bijvoorbeeld elektriciteit over het dak te geleiden. Dat komt regelmatig voor bij hoogbouwwerken. Deze leidingen moeten uiteraard goed beschermd worden. Daarvoor heeft Roval speciaal een aluminium nutstracébekleding (koofbekleding) ontwikkeld, die bovendien makkelijk toegankelijk is indien er reparatie- of onderhoudswerkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Referenties van deze voorbeelden en van andere aluminium dakoplossingen zijn te vinden op www.roval.be.

   

  roval logo

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2021 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel