Inspireren met aluminium

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f

  Roval Aluminium, onderdeel van het internationale concern Reynaers, heeft traditioneel een goede relatie met de architect. Dat heeft niet alleen te maken met de praktische en esthetische bouwproducten, die Roval levert, maar ook met de wijze waarop Roval de dienst- en serviceverlening naar de architect heeft ingericht. 

  Meedenken en meedoen

  Dat houdt onder meer in dat Roval al vanaf de ontwerpfase actief meedenkt met de architect, die veelal voor forse uitdagingen komt te staan met betrekking tot dak- en/of geveldetaillering. Zeker bij maatwerkoplossingen is Roval Aluminium voor de architect de ideale bouwpartner, maar ook met bedekking tot duurzame toepassingen. In principe kan Roval maken wat de architect voor ogen heeft. Aluminium is optimaal vormbaar, hetgeen de architect een grote dosis ontwerpvrijheid geeft. Daarnaast is aluminium ten opzichte van veel andere bouwmaterialen, zoals hout, staal of kunststof, ongekend flexibel. Dat heeft niet alleen te maken met de eerder genoemde vormbaarheid, maar ook met de oneindige kleurschakeringen en hergebruikmogelijkheden, waar onze specialisten de architect uiterst volledig in kunnen adviseren. Daarnaast is aluminium als toegepast materiaal zeer duurzaam en vergt nauwelijks onderhoud. Dat zijn aspecten, waarmee zeker de architect van nu, die veel meer te maken heeft met duurzaamheidseisen- en wensen van de opdrachtgever, rekening moet houden.

  Inspirerende projecten

  De architect laat zich van nature graag inspireren. De website van Roval Aluminium biedt talloze voorbeelden van woningbouw- en utiliteitsprojecten, waar op een bijzondere manier aluminium detailleringen zijn toegepast. Veelal worden deze projecten voorzien van bestekinformatie en CAD-tekeningen, die eenvoudig zijn te downloaden. En mocht de architect de informatie die hij nodig heeft niet op onze website vinden, dan kan hij altijd een beroep doen op onze adviseurs, die er alles aan zullen doen om wat de architect voor ogen heeft, te helpen realiseren. 

  Inspiratie en techniek

  Roval Aluminium onderscheidt zich als totaalleverancier in inspiratie en techniek. Wat mooi is, moet realiseerbaar zijn, is daarbij het uitgangspunt. Waar inspiratie en techniek op een boeiende manier samenkomen is niet alleen op de website van Roval Aluminium, maar zeker ook in het magazine Aluminium In Praktijk, waar architecten zich gratis op kunnen abonneren. Het magazine belicht allerlei bijzondere projecten door de ogen van de ontwerper die en passant ook de aluminium toepassingen motiveert. Aluminium In Praktijk staat boordevol inspirerende foto’s van de meest uiteenlopende woningbouw- en utiliteitsprojecten. De kwaliteit van de artikelen zorgt er bovendien voor dat het magazine door architecten zeer gewaardeerd wordt. www.roval.be

  partnerklanten21

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2021 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel