De voordelen van duurzame aluminium detaillering in bouwprojecten

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f

  Aluminium als bouwmateriaal past helemaal in de filosofie van duurzaam bouwen. De recyclebaarheid van aluminium is ongeëvenaard ten opzichte van vergelijkbare bouwmaterialen. Bovendien heeft aluminium weinig onderhoud nodig en behoudt het jarenlang zijn kwaliteit en mooie uitstraling. Als je daar ook nog een bedrijf bij zoekt, dat de principes van duurzaam bouwen huldigt, dan kom je al snel uit bij Roval Aluminium, onderdeel van het internationale concern Reynaers.

  Als marktleider en als totaalleverancier is Roval specialist bij uitstek in de ontwikkeling, productie en levering van aluminium bouwmaterialen: van daktrimmen tot architectonische dakranden, van complete muurafdeksystemen en balustersystemen tot en met raamdorpels, dagkanten en allerlei maatwerkoplossingen. 

  Innoverende totaalleverancier

  Roval Aluminium is totaalleverancier in aluminium bouwmaterialen. Als innovator bedenkt en levert Roval duurzame bouwoplossingen die probleemloos aansluiten op de steeds strenger wordende milieueisen. Innovatie is hierin leidend én aantrekkelijk voor de architect. Een voorbeeld van innovatie is de ontwikkeling van een klangensysteem met een dubbele klikveer voor muurafdekkappen. Hierdoor is het mogelijk om de muurafdekkap schroefloos te bevestigen. De muurkap behoudt hierdoor zijn sterkte en esthetische uitstraling. Bovendien is hergebruik door eenvoudige demontage ook mogelijk. Voor de raamdorpels heeft Roval speciale kopschot- en koppelplaatoplossingen ontwikkeld. Hierdoor kan de raamdorpel vrij werken en jarenlang zijn (esthetische) kwaliteit behouden. Een antidreunisolatie is mogelijk om het geluid van neerslag te dempen. 

  Alles onder één dak, ook alle kennis

  Het totaalleverancierschap betekent ook dat alle bewerkingen voor bijvoorbeeld dakranden in eigen huis kunnen worden uitgevoerd. Denk hierbij aan het aanbrengen van bevestigings(slob)gaten, het leveren inclusief binnen- en buitenhoeken, verbindingsplaatjes en in de uitvoering naar keuze (brute, gemoffelde of geanodiseerd). Dit efficiënte ‘alles onder één dak-principe’ heeft ook alles met duurzaamheid te maken. Ook voor de muurafdekkappen en balustersystemen biedt Roval complete maatwerkoplossingen, inclusief alle toebehoren en eventuele montage.

  Maar wellicht het belangrijkste van alles is de specialistische kennis die Roval in huis heeft. Hierdoor kan de architect al aan de tekentafel geadviseerd worden. De architect weet ook de weg te vinden naar de vrij beschikbare bestekinformatie op de website. Architecten die zich vrijblijvend willen laten adviseren over aluminium detaillering voor woning- en utiliteitsbouw en voor nieuwbouw- en renovatieprojecten, kunnen contact opnemen met
  onze adviseurs.

  roval

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2021 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel