Nieuwe brandwet onder de loep. Hoe zit het met gevelisolatie?

Nieuwe brandwet onder de loep. Hoe zit het met gevelisolatie?

Begin 2021 gingen de nieuwe normen inzake brandveiligheid van het gevelsysteem van kracht. De actuele regelgeving houdt onvoldoende rekening met het risico op brandvoortplanting via het gevelsysteem. Het nieuwe Koninklijk Besluit zal een derde situatie toevoegen aan de bestaande wetgeving inzake brandveiligheid. 

Hieronder beschrijven we kort de 3 situaties:

  1. Brandoverslag via het oppervlak van de gevelbekleding.
  2. Brandoverslag tussen 2 compartimenten. In- en uitwendige brandoverslag tussen 2 bouwlagen.
  3. Nieuw: brandoverslag over / via het gevelisolatiesysteem door toedoen van de brandbare onderdelen zoals gevelisolatie.

IcoonStoThermMineralBrandgedrag isolatiematerialen

Als er verkeerde isolatiematerialen worden gebruikt, kan dit desastreuse gevolgen hebben als er brand ontstaat. Brandbare materialen voeden vuur en verspreiden het. Minerale wol is onbrandbaar en geleidt ook geen warmte. Daarom is het uiterst geschikt als gevelisolatie voor hoogbouw en publieke gebouwen. 

Speel op veilig met StoTherm Mineral

StoTherm Mineral is een duurzaam buitengevelisolatiesysteem met isolatieplaten van minerale wol geschikt om op bijna alle ondergronden aan te brengen. Met isolatieplaten van minerale wol combineer je hoge thermische prestaties, brandveiligheid en geveldesign. StoTherm Mineral voldoet aan de toekomstige Belgische normen op gebied van brandveiligheid (brandklasse A2-s1,d0 ). Bovendien is het systeem ATG gecertifieerd!

Hou nu al rekening met de nieuwe norm in uw gevelontwerp

De brandveiligheid van de gevel is onderdeel van het volledig brandveilig ontwerp. Als architect houdt u nu al best rekening met de toekomstige normen. Dankzij de Sto BIM-module kan men snel en slim de nieuwe brandveiligheidsnormen verwerken in het gevelontwerp. 

Neem geen risico’s en laat u adviseren door een expert!

Als expert op gebied van gevelisolatiesystemen is het onze taak om alle mogelijke risico’s uit te schakelen. Daarom delen wij graag onze kennis met u in deze materie. Neem contact op met het Technical Service Center en werk de risico’s al vanaf de ontwerpfase weg.

Technical Service Center 
Tel.: +32 (0)2 568 09 49
E-mail:
Vraag uw gratis staal aan op www.sto.be

sto

Uw mening is belangrijk voor ons. 

Hoe beter we u kennen, hoe beter we u kunnen informeren en van dienst zijn. Door deze paar vragen te beantwoorden, kunnen onze partners u informatie sturen die aansluit bij uw verwachtingen, uw beoordelingen en uw wensen.  

Als dank voor uw medewerking maakt u kans op een gratis exemplaar van het magazine abstract architecture (96 pagina's hedendaagse architectuur op groot formaat - waarde: 25,65€). Vink de optie en geef uw e-mail-adres op.

Vertrouwelijkheidsgarantie.

Wij garanderen dat deze informatie alleen zal worden doorgegeven aan de partner die in dit document wordt genoemd. Maar u kunt er natuurlijk voor kiezen anoniem te blijven als u dat wenst.

Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking.

Uw mening

Uw informatie aanvraag

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Podcast en webinars : Lylian Kubiak

Social Media : Vincent de Puydt

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2021 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel