Voor elke groendak toepassing, de juiste drainage oplossing!

 • 1 De verschillende soorten groendaken

  1 De verschillende soorten groendaken

 • 2 Verschil tussen intensieve en extensieve groendaken

  2 Verschil tussen intensieve en extensieve groendaken

 • 3 RoofDrain draineert en beschermt het waterdichtheidsmembraan

  3 RoofDrain draineert en beschermt het waterdichtheidsmembraan

 • 4 Voorgekweekte Sedum StockDrain trays

  4 Voorgekweekte Sedum StockDrain trays

  Groendaken bieden enkele niet te onderschatten eigenschappen en voordelen: ze brengen groen, hebben een positief effect op de waterbeheersing en het klimaat en scheppen een aangename leefomgeving. Groendaken hebben tal van voordelen maar vereisen wel een optimale samenstelling.

  Types groendaken 

  We onderscheiden twee hoofdcategorieën in groendaken, afhankelijk van hun dikte, opbouw en vegetatie. Enerzijds zijn er de extensieve groendaken, de meest onderhoudsvriendelijke, met een beperkte vegetatiehoogte. Anderzijds zijn er de intensieve groendaken, dit zijn eigenlijk daktuinen- of terrassen die qua uitzicht en gebruik vergelijkbaar zijn met een gewone tuin.

  Het belang van drainagemembranen

  Een drainagemembraan speelt een belangrijke rol in de algemene systeemopbouw van een groendak. Het zorgt zowel voor de buffering van het regenwater als voor de afvloeiing van het overtollige regenwater. Tijdens droge periodes kan de waterreserve die in het drainagemembraan opgeslagen werd dan weer opgenomen en afgegeven worden aan de bovenliggende vegetatielaag.

  Het juiste drainagemembraan

  Als specialist in drainage oplossingen heeft MatGeco een gedeelte van zijn gamma gewijd aan het draineren van groendaken.

  De Roofdrain ST12 zorgt met zijn 3 in 1 formule zowel voor drainage, mechanische bescherming als wateropslag in één enkel product. De DrainoTech G20, met zijn noppen van 20 mm, combineert aan de bovenzijde een wateropslag van 6 l/m² met een hoog drainerend vermogen langs de onderzijde. De voorgekweekte Sedum StockDrain platen zijn een ideaal alternatief om vrijwel onmiddellijk een volgroeid groendak te bekomen.

  Verder voorziet het gamma van MatGeco ook nog in handige accessoires die kunnen gebruikt worden om uw groendak optimaal uit te voeren. De RB Line 800 is een wortelweringsscherm dat er voor zorgt dat het waterdichtingsmembraan in alle omstandigheden optimaal beschermd is. De HydraLook zorgt voor een ideale bescherming van de afvoerpunten tegen bladeren, takken, enz. Met de SilexTop 80 wordt een perfecte scheiding tussen het grind en het substraat bereikt.

  U kunt bij één partner de oplossingen en adviezen vinden die het best zullen passen bij de specifieke eisen van uw project. Een team van zeer ervaren specialisten helpt u hierbij. Aarzel niet ze te contacteren voor gericht advies.

  MatGeco

  +32 67 41 16 10

  www.matgeco.be

  insulco insulco

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2021 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel