‘Het metalen binnenplafond mag echt weer gezien worden’

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Lange tijd was de rol van het binnenplafond op zijn hoogst bescheiden te noemen. Waar moderne architectonische stijlen zich afwisselden, bleven plafonds op esthetisch gebied vaak achter. Zo’n zestig jaar geleden bracht Hunter Douglas als een van de eersten een metalen plafond op de markt, waarmee een breed scala aan mogelijkheden vrijkwam. 

  Veelzijdige toepassing

  Terwijl de metalen plafonds van Hunter Douglas Architectural al zo’n zestig jaar bestaan, is het een tijdloos product, dat in die tijd moeiteloos meegroeide met veranderende behoeftes en smaken. In de loop der jaren heeft het assortiment aan mogelijke vormen zich steeds meer uitgebreid, en momenteel zijn Metal Ceilings te verkrijgen in een grote hoeveelheid verschillende soorten, maten en coatings. Veel van de metalen plafonds voldoen aan de Belgische brandstabiliteitseisen volgens NBN 713.020.

  Duurzaam en functioneel

  De metalen plafonds zijn verkrijgbaar in een veelvoud van verschillende vormen, materialen en afwerkingen. Het is een duurzaam en tegelijkertijd zeer functioneel product. Vooral duurzaamheid was in het begin niet zo heel belangrijk, maar de afgelopen jaren is met name dat aspect veel belangrijker geworden. De duurzaamheid zit hem in het feit dat onze plafonds lang meegaan en van materiaal gemaakt zijn dat gemakkelijk gerecycled kan worden. Zo’n tachtig procent van de Metal Ceilings-lijn is gemaakt van aluminium, de rest van staal of roestvrijstaal.

  Akoestiek door middel van perforaties

  In zijn algemeenheid onderscheidt Metal Ceilings zich allereerst in kwaliteit; het is een mooi afgewerkt designproduct dat -door het universele ophangsysteem-  gemakkelijk te bevestigen is. Aluminium is bovendien een lichtgewicht materiaal waarin eenvoudig wijzigingen aan te brengen zijn. Daardoor is het ook gemakkelijk te verwijderen en te recyclen, waardoor het tegelijkertijd duurzaam is. In ruimtes waar veel mensen bij elkaar komen is een goede akoestiek zeer belangrijk. De plafonds zijn heel fijn geperforeerd en achter de panelen is een laag akoestisch non-woven geplaatst, waardoor geluid geabsorbeerd in plaats van weerkaatst wordt. Hierdoor is het ook goed mogelijk om een metalen plafond toe te passen in een luidruchtige ruimte, zoals een vertrekhal van een vliegveld of een treinstation.

  Bijna oneindige variaties mogelijk

  De metalen plafonds van Hunter Douglas Architectural zijn beschikbaar in een groot aantal verschillende variaties. Van lineaire plafonds naar tegelplafonds en verschillende boogvormen: het is allemaal mogelijk. Daarnaast kan er ook nog veel op maat gemaakt worden, waardoor de door architect of ontwerper beoogde esthetiek gematched wordt met het juiste plafond. Standaard zijn de plafonds in een aantal kleuren beschikbaar, maar op aanvraag kunnen deze in elke RAL-kleur worden afgemaakt. Ook chroomafwerkingen of speciale metallic kleuren zijn mogelijk. 

  Tegenwoordig is het plafond onderdeel van het design, waardoor er door architecten naar hartenlust geëxperimenteerd wordt met verschillende mooie designs. 

  www.hunterdouglasarchitectural.eu

  hunter douglas

   

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2021 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel