Afwatering als onderdeel van de architectuur

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Dries Aerts is Product Manager bij ACO. Een echte ‘ancien’ die op 22 jaar tijd ACO als organisatie heeft zien evolueren en heel het gamma heeft zien groeien. Hij brengt ons zijn verhaal over het ontstaan ‘ACO urban design’ en zijn kijk op de stad van morgen.

  “De tijd dat ACO puur op functionaliteit mikte, ligt al een tijdje achter ons. De toekomstige stad zal niet alleen architectuur en technologie combineren, maar zal ook aantrekkelijk en leefbaar moeten zijn. We merken dat de grote steden graag een eigen identiteit willen, het liefst met architecturale pareltjes die vervaardigd zijn uit milieuvriendelijke materialen.Bij ACO blijven we uiteraard de prioriteit geven aan het slim omgaan met regenwater, maar daarnaast wensen we graag samen met architecten mee te schrijven aan architecturale verhalen. We geloven heel erg in die complementariteit maar zeker ook in de meerwaarde van onze producten op weg naar die leefbare steden van morgen.

  Want samen kom je verder

  “In het ‘freestyle’ gamma van ACO werken we met een roosterdesign dat de identiteit van het project kan accentueren. Een eigen ontwerp van de architect in combinatie met onze kennis resulteert in een uniek en gepersonaliseerd rooster dat geschikt is voor openbare plaatsen.” 

  Voor de herinrichting van de voetgangerszone in Elsene bijvoorbeeld werkten we nauw samen met Arter Architects. Ook hier kon ACO meeschrijven aan het architecturaal verhaal. De stad wou een stukje geschiedenis uitstralen, meer bepaald het middeleeuws transport van hout. Zo ontwierpen we samen met de architect een rooster met houtnerven. De mogelijkheden zijn dus legio.

  We geloven ook sterk in multidisciplinariteit, het bij elkaar brengen van talenten. Wij hebben veel kennis en techniciteit in huis, maar laten ons uiteraard graag bijstaan door creatieve mensen. Zo spraken we enkele jaren geleden de Franse designer Franck Magné aan om een uniek rooster te ontwerpen. Deze ontwerper overtuigde ons meteen, hij is begaan met het milieu en ontwikkelde heel wat innovatieve producten met oog voor mens en natuur. Zijn geloof in ‘affordance’, wat betekent dat de functie van een product dit ook visueel moet uitstralen, trok ons heel erg aan. De samenwerking kon beginnen en zo ontstond ons ‘Voronoï rooster’. Zulke partnerships zijn uiteraard geweldig verrijkend. 

  Meer info op : www.aco-urbandesign.be

  aco

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2021 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel