Als het raam nog niet was uitgevonden...

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Het Greenhouse-gebouw, één van de drie business hubs van Intervest in de buurt van de luchthaven van Brussel, biedt een unieke coworkingruimte, vergaderzalen en een evenementenruimte. Het gebouw is ontworpen met het oog op duurzaamheid en kwaliteit. De ramen in de atriumgevel dienen niet alleen als rookafvoer maar ook als ventilatie. Om aan de strenge veiligheidseisen van het brandbeveiligingsconcept te voldoen, moest het ontwikkelingsteam innoveren. 

  Natuurlijke rookafvoer - een automatische en efficiënte oplossing

  In geval van brand zorgt een doeltreffende rookafvoer ervoor dat hitte, rook en giftige gassen op betrouwbare wijze worden afgevoerd. Natuurlijke rookafvoeroplossingen van D+H openen de ramen onmiddellijk en automatisch, waardoor de vluchtwegen vrij van rook blijven. Brandweerlieden en reddingsteams kunnen gemakkelijk bij de brandhaard komen en mensen snel evacueren. Dit redt levens in geval van nood.

  Xsys vertrouwt op D+H technologie

  In samenwerking met een grote raamfabrikant heeft Xsys, de officiële distributeur van D+H in België, een nieuwe oplossing ontwikkeld voor natuurlijke rookafvoer, bestaande uit kipramen waarin de D+H aandrijvingen, met inbegrip van de bekabeling, volledig zijn geïntegreerd. Het systeem werkt op de millimeter nauwkeurig en opent de ramen onmiddellijk in geval van rook. De aandrijvingen worden aangestuurd door één D+H stuurkast van de CPS-M-serie, die via ModBus-communicatie met het HVAC-systeem van het gebouw worden aangestuurd. Dit betekent dat verschillende ventilatiescenario's centraal via een aanraakscherm kunnen worden uitgevoerd. Het volledige systeem is gecertificeerd volgens EN 12101-02 en voldoet aan alle eisen inzake brandbeveiliging

  Xsys heeft een systeem ontwikkeld dat een uitstekende rookafvoer garandeert, perfect past in de architectuur en tegelijkertijd voldoet aan de thermische eisen van het atrium. 

  Indien u vragen heeft over het D+H gamma van oplossingen, neem dan contact op met D+H BeLux op www.dh-belux.be/nl   

  D+H BeLux Sàrl

  +352 40 44 44 20Uw contactperson:
  Joseph Cornelis – Account Manager 

  +32 471 74 53 15

  dplush

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel