BIM bij elke fase van het bouwproject

mortelmans van tricht is ervan overtuigd dat werken met BIM een grote toegevoegde waarde is bij de ontwikkeling van projecten. Ze gebruiken Archicad dan ook in elke fase van het bouwproces. “Als je start met BIM win je enorm veel aan efficiëntie", aldus Borja Martinez, architect bij mortelmans van tricht

BIM bij elke fase van het bouwproject 

mortelmans van tricht, een architectenbureau uit Antwerpen, staat projectontwikkelaars en investeerders bij door op ingenieuze wijze terreinen te hertekenen en te herbestemmen tot kwalitatieve woon- en werkomgevingen. In hun werkzaamheden staat BIM centraal en voor het modelleren maken ze uitsluitend gebruik van Archicad.  

architecture 01

Eenvoudig de mogelijkheden laten zien aan projectontwikkelaars 

mortelmans van tricht is ervan overtuigd dat werken met BIM een grote toegevoegde waarde is bij de ontwikkeling van projecten. Ze zetten Archicad dan ook in elke fase van het bouwproces in: van het voorontwerp tot de uiteindelijke uitvoering. "Aangezien wij voornamelijk werken aan grote projecten met projectontwikkelaars, hebben zij meestal al een idee. Het is dan onze rol om hen te laten zien of dit ook mogelijk is", vertelt Borja Martinez. "Vaak krijgen we niet veel tijd om een specifieke oplossing te bedenken. Maar in Archicad hebben we een workflow uitgewerkt waardoor we de projectontwikkelaars snel op de hoogte kunnen brengen van de verschillende mogelijkheden van het project."

architecture 03

De voordelen van Twinmotion 

"Wij beginnen meestal met het ontwikkelen van een ontwerp in Archicad. Daar maken we 3D-beelden van, die we communiceren naar onze klanten. Hiervoor werken we met Twinmotion. Deze tool geeft enorm goede beelden zonder dat het veel tijd kost. In deze fase is dat zeer interessant, aangezien je vaak verschillende ideeën wil voorstellen aan de klant." 

architecture 02

Perfecte samenwerking tussen de verschillende programma's 

Hoe verder een project vordert, hoe meer informatie je wilt toegeven aan het model. Met behulp van een goede template gebeurt heel veel hiervan automatisch. Ook maken we gebruik van BIMcollab ZOOM om ons BIM-model een laatste keer te controleren voordat we het delen met onze bouwpartners. Als je start met BIM win je enorm veel aan efficiëntie", aldus Borja Martinez.

Wil je graag weten welke voordelen Archicad of BIMcollab jou te bieden hebben? In een persoonlijke online demonstratie laat KUBUS zien wat de BIM-software voor jouw bureau kan betekenen. Vraag nu hier je demo aan.

www.kubusinfo.be

kubus

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Podcast en webinars : Lylian Kubiak

Social Media : Vincent de Puydt

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2021 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel