Ontdek de eindeloze creatieve mogelijkheden van hout, zonder de natuurlijke beperkingen

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-05-nl

  Dat ook in scholenbouw gedurfde architectuur kan lonen, bewijst het in 2016 gerealiseerde nieuwe schoolgebouw van het Koninklijk Atheneum Pegasus in Oostende. Het ontwerp van architectenbureau Urban Platform zet in op complementariteit én contrast tussen de gebruikte materialen. De opvallende raampartijen worden afgewisseld met een gevelbekleding met een warme, authentieke uitstraling. Hiervoor werd een beroep gedaan op Rockpanel Woods. ‘Een esthetisch kwalitatieve, prijsvoordelige en onderhoudsvriendelijke oplossing’, klinkt het bij de architecten.

  Lees het complete verhaal

  De gevelbekleding plaatste het architectenteam voor interessante uitdagingen. “We hadden al heel wat harde materialen voorzien, zoals beton en glas. Het was noodzakelijk om die keuze elders te compenseren. We gingen daarom op zoek naar materialen met een warmere uitstraling. We dachten aan hout, maar die keuze is te onderhoudsintensief, zeker voor een school. De keuze viel daarom op een onderhoudsarm en duurzaam materiaal met een houtlook: Rockpanel Woods (‘Teak’ design)”, zegt Tina Van Meenen, Senior Architect bij Urban Platform. 

  Bent u een architect of aannemer en bent u benieuwd hoe Rockpanel Woods bij uw project zou passen? Neem contact met ons op om uw gratis Rockpanel Woods box te ontvangen. Hierin vindt u een brochure en productmonsters van onze nieuwe designs Black Oak en Caramel Oak.

  Vraag uw Woods Sample box aan

  Creëer inspirerende scholen

  Het uitgebreide productaanbod van Rockpanel is uw toolbox om aantrekkelijke, prikkelende leeromgevingen te creëren. Of het nu gaat om een schoolrenovatie, nieuwbouw, een prefab of zelfs tijdelijke schoolgebouwen: er is altijd een perfect passende oplossing.

  Ontdek de mogelijkheden van Rockpanel gevelbekleding en raak geïnspireerd door ons nieuwe schoolboek: “INSPIRERENDE Leeromgevingen”:

  Vraag uw gratis schoolboek aan

   

  rockpanel

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2021 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel