Steenfabriek de Rijswaard produceert al sinds 1900 bakstenen voor grote en kleine bouwwerken. Bakstenen zijn verkrijgbaar in alle soorten en kleuren.
architectenkrant architectuur newsletter

Architectenkrant  - Woensdag 24 mei 2023

architectenkrant architectuur newsletter

Wij zijn steenfabriek
De Rijswaard

Steenfabriek de Rijswaard produceert al sinds 1900 bakstenen voor grote en kleine bouwwerken. Bakstenen zijn verkrijgbaar in alle soorten en kleuren.

Steenfabriek De Rijswaard is zeven dagen per week in productie. Enerzijds om een hoge capaciteit te behalen, anderzijds om optimaal gebruik te maken van de duurzame energie die in de fabriek wordt opgewekt. Zo zijn op de overkapping nu 7140 zonnepanelen geïnstalleerd. Deze maken Rijswaard nog milieuvriendelijker. Dankzij de zonne-energie heeft Rijswaard een geweldige stap gemaakt op de duurzaamheidsladder. Met trots stellen we vast dat Rijswaard opnieuw minder C02 uitstoot heeft, als één van de duurzame steenfabrieken in Nederland.

Steenfabriek De Rijswaard kan met trots zeggen dat er sinds de oprichting in 1900 nog steeds een vaste koers gevaren wordt! We behouden wat goed is en zijn steeds op zoek naar vernieuwing.

Bent u een aannemer, bouwondernemer of architect? Ontdek dan ons gamma handvorm of vormbak gevelstenen in onze Basis, Retro, Sterrewaard, Aqua of Kameleon steencollecties.

Bezoek www.rijswaard.be

En ontdek ons ruime assortiment!

#Duurzaamheid #innovatie #DeRijswaard #Steenfabriek

Aqua Kameleon engobe collectie

Aqua-bakstenen danken hun naam aan de productiemethode. Tijdens het persen van de klei in de bak, wordt geen zand maar water gebruikt. Een andere veelgebruikte naam voor aqua-bakstenen is ‘Wasserstrich bakstenen’.

Het ontbreken van de zandlaag bezorgt aqua-bakstenen een pure uitstraling. Bij geen enkele andere steen komt de kleur van de klei zo fris en krachtig naar voren. Dit biedt bijzondere mogelijkheden, met name in de moderne architectuur.

Wasserstrich bakstenen kenmerken zich door frisse, krachtige kleuren en een wat ruwere textuur. Dit in combinatie met reductie en engobes maakt dat er een heel scala aan kleurmogelijkheden is. Engobe is een glazuurachtige techniek die we ook veel aantreffen bij het verfraaien van keramische voorwerpen. Steenfabriek De Rijswaard past deze techniek nu ook toe om het oppervlak van bakstenen een nog aansprekender uiterlijk mee te geven.

Het Aqua Kameleon-gamma is eveneens in steen-en hoekstrippen verkrijgbaar.

Gesinterde gevelsteen

Gesinterde stenen of stenen met af en toe een plekje dat gesinterd is, kunnen een gebouw een eigen, nonchalante en levendige uitstraling geven.

Sinteren gebeurt in de steenoven, waarbij de stenen lang genoeg op hoge hitte gesinterd moeten waardoor er prachtige kleurschakeringen ontstaan door het aanbrengen van een kolensintering op de gevelsteen. Uw project krijgt een unieke uitstraling en is bovendien erg duurzaam.

Wil je persoonlijk advies?

Neem contact met ons op
via info@rijswaard.be
of bel 011/870.839.
https://www.rijswaard.be/

De Rijswaard: Steen voor steen goed!

 
architectenkrant architectuur newsletter

architectenkrant architectuur newsletter

Bekijk als een webpagina

MediaXel bvba
64 Maria van Hongarijelaan
BE - 1083 Brussel

Unsubscribe

Uitsluitend in het kader van uw vakinformatie,
kan uw e-mailadres eventueel worden doorgegeven
aan de partners die in deze nieuwsbrief aanwezig zijn.
Niet akkoord