Met de Invisivent Comfort brengt Renson het ultieme comfort in natuurlijke ventilatie, zowel op energetisch, akoestisch als thermisch vlak. Met de rechtstreekse toevoer van verse buitenlucht via verluchtingsroosters bovenop de ramen, ben je altijd zeker van voldoende verse lucht in huis.
architectenkrant architectuur newsletter

Thema Klimatisatie - woensdag 14 december 2022

 
 

Klimatisatie van de toekomst

Dat de klimaatuitdaging en het nieuwe Vlaams klimaatplan een grote impact hebben op de bouwsector is een understatement. Er komt de volgende jaren heel wat werk op de aannemers en architecten af. Meer dan ooit is er nood aan professionele vakmensen met kennis van zaken. Wie goed geïnformeerd is, heeft absoluut een streepje voor. De Vlaamse regering heeft een klimaatplan klaar. Vlaanderen zal tegen het jaar 2030 veertig procent minder CO2 uitstoten ten opzichte van 2005. Een belangrijk onderdeel van dat plan is het energiezuinig maken van ons woningpatrimonium. Dat een correcte klimatisatie in de toekomst een sleutelrol zal spelen, staat vast.

Lees meer

 
 

Aluminium lamellen verlagen koellast van kantoorgebouw Snowball

Een schoolvoorbeeld van ‘lead by example’ is Snowball. Deze co-creatiehub rond alles wat met cleantech te maken heeft, huist sinds februari 2020 op een 12.000 vierkante meter grote site in Harelbeke (BE) die een en al groene energie ademt. Grote glaspartijen verwelkomen het daglicht in het kantoor voor extra comfortbeleving. De aluminium lamellen van DUCO bleken perfect in dit plaatje te kloppen om het kantoor te behoeden voor oververhitting in de zomer.

Lees meer

 

Zijn onze woningen klaar voor een warmtepomp?

De huidige energiesituatie is stof tot nadenken. Hoe houden we de energiefactuur laag? Welke energie-efficiënte oplossingen bestaan er ter vervanging van onze verouderde verwarmingsinstallaties? En, is onze woning hier klaar voor? Kom het te weten via een online test.lafonds te hergebruiken beter benut zal worden. Samen helpen Madaster en Interalu om de uitputting van de grondstofvoorraden tegen te gaan.

Lees meer

 

Klimaatspecialist Interalu wordt Max-partner van Madaster België

Interalu is de eerste producent die zijn database toevoegt aan Madaster. Door de klimaatplafonds Easy-KlimaPlus en SAPP toe te voegen aan het digitale materialenkadaster, kan Madaster de plafonds opnemen in de Madaster Circulariteits Index en zal hun hergebruik gefaciliteerd worden. Madaster zal de plafonds, die koelen en verwarmen en beschikken over een EPD (Environmental Product Declaration), nu mee opnemen in de Madaster Circulariteits Index (MCI).

Lees meer

 

Akoestische en thermische isolatie onder chapes

De 2 in 1 oplossingen van insulco — Ontdek twee unieke oplossingen die toelaten om met slechts één product te beantwoorden aan de klasse “verhoogd akoestisch comfort” en tegelijkertijd aan de laatste EPB-regelgevingen voor thermische isolatie tussen verdiepingen. Akoestische en thermische isolatie tussen verdiepingen, een wettelijke verplichting.

Lees meer

 

Invisivent Comfort: het ultieme comfort in natuurlijke ventilatie

Met de Invisivent Comfort brengt Renson het ultieme comfort in natuurlijke ventilatie, zowel op energetisch, akoestisch als thermisch vlak. Met de rechtstreekse toevoer van verse buitenlucht via verluchtingsroosters bovenop de ramen, ben je altijd zeker van voldoende verse lucht in huis.

Lees meer

 

Gevelventilatie van topniveau: de nieuwe AEROMAT VT van SIEGENIA

De innovatieve modulaire AEROMAT VT is een decentrale gevelventilator met passieve of actieve ventilatie in diverse varianten van aan- en/of afvoer tot warmteterugwinning. De universele behuizing, maakt het makkelijker om de unit in de gebouwschil te integreren. Het systeem is variabel in lengte en diepte; dit maakt verschillende uitvoeringen van de ventilator met een identiek uiterlijk mogelijk.

Lees meer

 

Warmtepompradiatoren voor een optimaal en energiezuinig binnenklimaat voor nieuwbouw en renovatie

Al meer dan 60 jaar “Made in Belgium”. Onze huizen worden energiezuiniger gebouwd en beter geïsoleerd. We zien het klimaat veranderen en de behoefte van koelen in woningen steeds toenemen. Bij Jaga ontwikkelen we producten met het oog op de toekomst, die voor verwarming én voor koeling zorgen. Jaga Light Coolers en Deep Coolers zijn energiezuinige, kwalitatieve oplossingen waarbij verwarming en koeling geïntegreerd zitten binnen éénzelfde toestel.

Lees meer

 

Warmtepompen: Comfortabel binnenklimaat met duurzame energie

Heel het jaar door de gewenste binnentemperatuur met één systeem? Dat kan alleen met een warmtepomp. Mooi meegenomen: het is ook de duurzaamste verwarmingsoplossing. De beste keuze voor uw klanten om mee te bouwen aan een klimaatneutraal woningbestand. Bij Itho Daalderop vindt u voor al uw projecten unieke, innovatieve warmtepompen. Samen met hun ventilatiesystemen vormen ze een gestroomlijnd totaalconcept. En wees gerust, hun in-house architecten spreken uw taal.

Lees meer

 

architectenkrant architectuur newsletter

Bekijk als een webpagina

MediaXel bvba
64 Maria van Hongarijelaan
BE - 1083 Brussel

Unsubscribe

Uitsluitend in het kader van uw vakinformatie,
kan uw e-mailadres eventueel worden doorgegeven
aan de partners die in deze nieuwsbrief aanwezig zijn.
Niet akkoord