Duurzaamheid is de balans tussen ecologische, economische en sociale belangen voor het heden en de toekomst. Bij duurzame architectuur bepalen architecten welk aspect zij het belangrijkst vinden. De ene legt de nadruk meer op het gebruik van duurzame materialen, de ander vindt het verminderen van vervoerskosten een prioriteit. Maar een overeenkomstig element is het gebruik van duurzame materialen en een hoge energiebewustheid.
architectenkrant architectuur newsletter

Thema Duurzaamheid & Batibouw  - woensdag 15 februari 2023

 
 

Een dak waar u het warm van krijgt

2022 werd het jaar van duurzame dakdromen. Zeker nu de energieprijzen de pan uit rijzen, zijn rendabelere stroombronnen niet meer weg te denken. Zonnepanelen vormen daarbij een vanzelfsprekende keuze, maar voor velen blijft de stijlbreuk met de harmonie van het dakontwerp een te groot struikelblok.

Lees meer

 

De Smart-upp boiler.
Warm water, maar dan energiezuiniger.

Het concept van een standaard elektrische boiler is bekend. Deze voorziet in de behoefte om warm water te leveren wanneer u dat nodig heeft, en dat is aangenaam. Een normale elektrische boiler warmt het water op van zodra de watertemperatuur in de boiler net onder de ingestelde temperatuur zakt.

Lees meer

 

Efficiënte buitenzonwering tegen oververhitting

We zijn nog even verwijderd van een volgende warme zomer, maar kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk efficiënte buitenzonwering is bij hoge temperaturen.
Bovendien wordt steeds luchtdichter gebouwd met dikkere isolatiepakketten. De vraag is dus niet langer hoe je de warmte vasthoudt in een gebouw, maar wel hoe je oververhitting tijdens de warmere (zomer)maanden kan voorkomen.

Lees meer

 

Duurzaam en circulair bouwen met EQUITONE

Duurzaamheid en circulariteit zijn niet weg te denken thema’s in de bouwsector. Bij EQUITONE zetten we ons elke dag opnieuw in om onze materialen te hergebruiken en te recycleren, zodat ze een mooi tweede leven krijgen. Geloof jij ook in een duurzamere toekomst? Bouw dan samen met ons aan een circulaire sector.

Lees meer

 

S-line® assortiment

Minder materiaal, net zo functioneel en hoogwaardig;
U wilt meer. Meer kansen voor duurzaam bouwen. Meer comfort creëren voor wonen of werken. Meer ruimte scheppen voor isolatie. En meer doen met minder grondstoffen. Dat alles mogelijk maken lijkt een hele kunst, maar komt in feite neer op de kunst van het weglaten. En dat is precies wat het nieuwe S-line® assortiment van Vandersanden doet.

Lees meer

 

AEROMAT VT: Vernieuwde decentrale ventilatie met verhoogde warmteterugwinning

De innovatieve modulaire AEROMAT VT is een decentrale gevelventilator met passieve of actieve ventilatie in diverse varianten van aan- en/of afvoer tot warmteterugwinning.
De AEROMAT VT kan zowel afzonderlijk als gecombineerd gebruikt worden en kan onopvallend geïntegreerd worden in de gevel. Daarnaast heeft het AEROMAT VT-systeem een uitstekende geluidswering en een hoge luchtkwaliteit. 

Lees meer

 

architectenkrant architectuur newsletter

Bekijk als een webpagina

MediaXel bvba
64 Maria van Hongarijelaan
BE - 1083 Brussel

Unsubscribe

Uitsluitend in het kader van uw vakinformatie,
kan uw e-mailadres eventueel worden doorgegeven
aan de partners die in deze nieuwsbrief aanwezig zijn.
Niet akkoord