Skip to main content

De Henry van de Velde Awards 24: dit zijn de eerste winnaars

De Henry van de Velde Awards bevinden zich nu in hun 30ste editie, en we presenteren met trots de eerste winnaars van dit jubileumjaar. De vakkundige jury heeft binnen de 9 categorieën telkens 3 winnaars geselecteerd, waardoor deze editie een speciale plek inneemt in de rijke geschiedenis van de meest prestigieuze designawards in België.

Reeds 30 jaar schenken de Henry van de Velde Awards erkenning aan producten, projecten, diensten en systemen van ontwerpers en bedrijven uit Vlaanderen. Deze onderscheidingen worden toegekend aan creaties die dankzij doordacht design een positieve en opmerkelijke impact hebben op onze economie, omgeving en samenleving. Jaarlijks worden deze gerenommeerde designprijzen uitgereikt door Flanders DC, waarmee ze hun status als de belangrijkste designonderscheidingen in België behouden. In deze 30ste editie vormen de geselecteerde winnaars een illustratie van het voortdurende streven naar innovatie in de wereld van design.

De jury evalueerde honderden inzendingen en kwam tot een selectie van 3 winnaars per categorie: Business Innovation, Consumer, Crafts, Design Research, Digital Product, Environment, Graphics, Habitat en Spaces. De lijst met de winnaars fungeert meteen ook als een staalkaart van innovatief en inspirerend design uit ons land.

Op de feestelijke uitreiking van de Henry van de Velde Awards op 23 januari 2024 in Bozar in Brussel zal bekendgemaakt worden wie naar huis mag gaan met de Gold, Silver en Bronze Award per categorie. Ook de winnaars van de Lifetime Achievement, Young Talent, Company, Ecodesign by OVAM en Public Gold Awards worden dan bekroond.

— 21 november 2023 —