Skip to main content

Shortlist EU Mies Award 2024 bekend

De Europese Commissie en de Fundació Mies van der Rohe hebben een shortlist bekend gemaakt met veertig projecten die kan maken op de Mies van der Rohe Award 2024.

De nominaties zijn verspreid over 38 Europese steden en 20 landen. De regio’s Berlijn, Brussel, Catalonië, Midden-Portugal, Vlaanderen, Wenen en Pannonië (Kroatië) zijn elk vertegenwoordigd met twee projecten.

In de selectie zijn veertien verschillende programma’s te vinden, waaronder collectieve huisvesting, cultuurgebouwen en schoolgebouwen, die samen de helft van de selectie uitmaken. Voorts zijn er projecten die gericht zijn op voedsel en accommodatie, overheid en burgers, gezondheid, industrie, infrastructuur, landschap, gemengd gebruik, sport en vrije tijd, kortstondig gebruik en stadsplanning, meldt de organisatie.

De finalisten worden in februari bekend gemaakt. De winnaars in zowel de categorie Architectuur als Opkomende architect worden in April onthuld. De EUmies Awards Day, waarvan de ceremoniële prijsuitreiking deel uitnaakt, vindt plaats op 13 en 14 mei in het Mies van der Rohe Paviljoen in Barcelona.

— 23 januari 2024 —