Skip to main content

Triple Living en Immobel planten eerste meiboom in Slachthuisbuurt

Nieuwe campus Hallen van AP Hogeschool Antwerpen bereikt hoogste punt na minder dan een jaar bouwen

In de Slachthuisbuurt in Antwerpen-Noord schieten de werken aan de nieuwe hightechcampus Hallen van AP Hogeschool Antwerpen goed op. Zo goed zelfs, dat het nieuwe torengebouw, naast de iconische hallen die hergebruikt worden, zijn maximale hoogte van 32 meter heeft bereikt. Om dat te vieren werd op vrijdag 5 mei, in aanwezigheid van de betrokken partijen - AP Hogeschool, Vanhout, Triple Living en Immobel - de symbolische meiboom geplaatst.

Werken minder dan een jaar bezig

“Eigenlijk best straf dat we hier vandaag al staan voor de meiboomviering”, legt Dirk De Roo, projectleider voor de Slachthuisbuurt bij Triple Living, uit. “Minder dan een jaar geleden stonden we hier voor de eerste steenlegging en nu al heeft het nieuwe gebouw van de campus haar hoogste punt bereikt. Als we dit tempo aanhouden, dan kan de hogeschool bij de start van het academiejaar 2024-25 al haar eerste studenten ontvangen. Een gezonde ambitie en een mooi doel om naartoe te werken.”

Blik achter de schermen van de werken

Op zondag 7 mei stelden projectontwikkelaars Triple Living en Immobel, aannemer Vanhout en AP Hogeschool Antwerpen de werf open voor het grote publiek. “We willen dat onze nieuwe campus méér wordt dan een stapel stenen”, zegt Pascale De Groote, algemeen directeur van AP Hogeschool. “We willen van deze 21.000 vierkante meter, vol hypermoderne labo’s en ontmoetingsruimtes, vooral een gastvrije plek maken. Een plek die aanzet tot nieuwsgierigheid en innovatie.”

Tijdens de jaarlijkse Open Wervendag kan je met eigen ogen ervaren hoe het nieuwe paradepaardje voor de STEM- richtingen van AP er zal uitzien en krijg je meteen een blik achter de schermen van wat er de komende jaren nog staat te gebeuren in de buurt. “De duurzame hightechcampus zal niet alleen verbonden zijn met de mensen die er elke dag studeren en werken, maar ook met de omgeving waarin hij ligt”, besluit De Groote.

Campus Hallen in enkele opvallende cijfers:

  • Geplande opening: academiejaar 2024 -25
  • Aantal studenten: 000
  • Hoogte van de nieuwe toren: 32,62 meter
  • Hoogte van de bestaande slachthuishallen: 14 meter
  • Aantal ronde nieuwe ramen in de hallen: 448
  • Aantal boorgaten voor het BEO-veld: 48
  • Diepte van het BEO-veld: 150 meter
— 16 mei 2023 —