Skip to main content

Een vernieuwd centrum van Middelkerke

    Onlangs is in Middelkerke het Evenementengebouw SILT opgeleverd. Het ontwerp is in samenwerking tussen ZJA en Delva landschapsarchitecten gerealiseerd.

    “Het ontwerp herschrijft de historische relatie van de badplaats met de zee én voegt met een bescheiden hoteltoren met een relatief kleine footprint veel nieuwe openbare ruimte toe aan de plek. Tegelijkertijd is de hoteltoren ook een opvallend gebouw, met zijn markante vorm en houten gevelstructuur. Zichtbaar langs de gehele historische kustlijn van het voormalige eiland Testerep, van Oostende tot aan Westende. Silt is ingetogen met een maximale impact. De katalysator voor een nieuw bruisend hart van Middelkerke." (Reinald Top, partner-architect bij ZJA)

    De ontwerpers hebben het gebouw verankerd aan de plek door deze te integreren in een nieuw beleefbaar landschap, geïnspireerd door het voormalige eiland Testerep, gekenmerkt door duin (kustverdediging) en geul (welvaart). De samensmelting van het gebouw in een landschap zorgt ervoor dat kustversterking, leefbaarheid en duurzaamheid harmonieus opgaan in de bestaande kustlijn.

    In het hart van het landschap manifesteert de hoteltoren zich als een nieuw baken aan zee. Silt biedt tevens onderdak aan een casino, een restaurant, een multifunctionele evenementenruimte en een ondergrondse parkeergarage.

    — 15 april 2024 —