Skip to main content

Een positieve verstoring

    Stel je een wereld voor waarin bouwmaterialen opnieuw worden gebruikt. Stel je voor dat we onze nieuwe gebouwen kunnen bouwen met de materialen van de gebouwen die we slopen? En stel je voor dat het nieuwe allebei CO2 en materialen bespaart en resulteert in gezonde gebouwen die niet duurder zijn?

    De Zwaan is het eerste geüpcyclede kinderdagverblijf met een Europees Ecolabel. De school bestaat uit elf gebouwen met een totaaloppervlak van 1436 vierkante meter en is ontworpen door de Deense architect Anders Lendager. Al meer dan een decennium ontwerpt Lendager duurzame gebouwen over de hele wereld.

    Streef je in architectuur naar storytelling, dan krijg je met circulair bouwen waar voor je geld. Dat bewijst de Deense architect Anders Lendager met zijn ontwerp voor het kinderdagverblijf De Zwaan. Met slechts een stapel bouwafval en een verhaal wist hij een architectonisch kader te maken waarin de gebruikers gedijen en de kennis over circulair bouwen wordt overgedragen aan een nieuwe generatie.

    — 13 februari 2024 —