Skip to main content

De inherente schoonheid ontdekken

  AIR Circular Campus en Cooking Club, ontworpen door OMA (David Gianotten en Shinji Takagi), is geopend op Dempsey Hill, Singapore.

  De visie van Air CCCC is om de traditionele notie van een restaurant te overstijgen: een plek voor het delen van de liefde voor koken en eten; een plek voor het verkennen van nieuwe recepten gemaakt van verantwoorde ingrediënten; een plek voor betrokkenheid door middel van de kookacademie en landbouwprogramma's voor de gemeenschap.

  De projectlocatie ligt in Dempsey Hill, dat bekend staat als een levendige lifestyle-wijk, die oorspronkelijk een nootmuskaatplantage was en later een legerkazerne. De locatie wordt gekenmerkt door twee prominente kenmerken: een grote groene ruimte en een klein gebouw.

  Zowel in schaal als in waarde wordt de groene ruimte als waardevol beschouwd; deze beslaat meer dan 90% van de oppervlakte van het terrein - 4000 m2 - met voorschriften waarbij elke boom met een omtrek van meer dan 1 m als behouden wordt beschouwd.

  Aan de andere kant wordt het gebouw, dat oorspronkelijk in het begin van de jaren 1970 werd gebouwd als een recreatief clubhuis voor ambtenaren, als minder waardevol beschouwd; de 'geleende' ontwerpkenmerken die doen denken aan moderne architectuur, zoals de witte kleur, de strakke geometrische vorm - zonder schuin dak - en de lintramen, samen met de bescheiden schaal - 350m2 verdeeld over twee verdiepingen - hebben geen historische waarde.

  — 06 maart 2024 —