Skip to main content

Visueel boeiend tegenwicht voor de Duitse hoofdstad

    In Berlijn is de bouw van het LXK-kantoor begonnen, een kantoor- en wooncomplex van ongeveer 61.200 vierkante meter. Een lichtgevende, horizontale band omhult de twee gebouwen naar ontwerp van MVRDV.

    Het gemengde complex omvat ongeveer 51.850 m2 kantoor- en commerciële ruimte en 9.350 m2 woonruimte en ligt in een gebied dat bekend staat om zijn creatieve dynamiek. De twee L-vormige volumes staan lijnrecht tegenover elkaar, met de wooncomponent geconsolideerd in één blok. De hoeken van beide gebouwen, die elk commerciële ondernemingen zouden bevatten, waaronder restaurants en kleinschalige detailhandel en gemeenschapsvoorzieningen, zijn opengewerkt om een groot, nieuw, groen openbaar plein te creëren.

    Deze binnenroute zorgt voor een betere integratie van voetgangersstromen naar zowel lokale sport- als culturele voorzieningen, waarbij de campus deel uitmaakt van de zich ontwikkelende CBD East die van de Alexanderplatz in het stadscentrum naar de Media Spee-buurt loopt. Het project zal naar verwachting een LEED Platinum certificering behalen en zal profiteren van PV-panelen, het volledig afstappen van fossiele brandstoffen en het hergebruik van regenwater als bijna-nulenergiegebouw.

    — 18 maart 2024 —