Skip to main content

Tranparante gebouw

  Met Vertical Farm Beijing levert Rotterdamse Van Bergen Kolpa Architecten het eerste innovatiecentrum voor stedelijke voedselproductie van China op.

  Vertical Farm Beijing is het ambitieuze entreegebouw voor het Nationale Tuinbouw Innovatie Park van China te Beijing. Ambitieus omdat in dit drielaagse gebouw in verticale richting tuinbouw oplossingen worden toegepast. Hiermee wordt de ‘Vertical Farm’ het trotse icoon voor stedelijke voedselproductie aan de ringweg van Beijing.

  In het gebouw van Van Bergen Kolpa kunnen onderzoekers, telers en publiek kennis maken met de nieuwste technieken op het gebied van de groente- en siertuinbouw. Rondom de centrale publiekshal van het gebouw liggen drie verdiepingen met verticale bladgroente- en vruchtgroententeelt, bloementeelt en een daktuin voor bomen en planten. Het geheel vormt een warenhuis van groene oplossingen voor de stad.

  Duurzaam

  Voor de voedselproductie in de Vertical Farm Beijing wordt gebruik gemaakt van verschillende duurzame oplossingen. Zo wordt bij het irrigeren van de planten het restwater hergebruikt. De klimaatbeheersing van het gebouw maakt gebruik van natuurlijke ventilatie en koeling op basis van verdamping. Passieve winning van zonnewarmte en de restwarmte van de ledverlichting worden gebruikt voor verwarming.

  — 18 maart 2024 —