Skip to main content

NIO House opent in Amsterdam

  Automerk NIO doet veel dingen anders dan de rest van de markt. Niet alleen van hun auto’s zijn we onder de indruk, maar ook van de manier waarop ze hun merk presenteren en de relaties met klanten onderhouden. Dat doen ze via hun NIO Houses, die op prachtige locaties zijn zijn gevestigd.

  In Nederland is nu een tweede NIO House geopend. Na een eerste vestiging in Rotterdam is nu Amsterdam aan de beurt. Het NIO House Amsterdam is te vinden in het iconische Metz-gebouw in de Leidsestraat. Het gebouw werd in 1891 gebouwd in opdracht van New York Life Insurance Company door architect Jan van Looy. Tussen 1908 en 2012 zat in het pand het luxe warenhuis Metz & Co. De eigenaren van Metz lieten in 1933 Gerrit Rietveld een koepel op het dak zetten. Na de sluiting van Metz & Co zat in het pand onder meer een winkel van kledingmerk Abercrombie & Fitch.

  MVRDV

  Nadat NIO de interesse toonde in dit iconische gebouw is het op bijzonder fraaie wijze gerestaureerd in samenwerking met MVRDV. Dit alleen al maakt een bezoek aan NIO House Amsterdam de moeite waard. Maar er is meer: je kunt er natuurlijk alles te weten komen over de modellen van NIO en deze van dichtbij bekijken, ontspannen in de Living Room met mooie Rietveldstoelen, wat eten en drinken in het Café of een workshop of lezing volgen in het Forum. Kinderen vermaken zich intussen in het Joy Camp. Daarnaast is het mogelijk om een ruimte te boeken voor co-working of een vergadering.

  Een NIO House is dus een totaal andere belevenis dan een bezoek aan een willekeurige autodealer. Wandel dus gerust naar binnen als je in de buurt bent of download de NIO-app op je telefoon om op de hoogte te blijven van alle evenementen en je daarvoor eenvoudig aan te melden. Kijk ook eens op de website van NIO House Amsterdam om een proefrit te boeken. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat de auto’s van NIO indrukwekkend zijn.

  — 11 juni 2024 —