Skip to main content

Buitengewoon wonen

Lake District Duinenwater is een appartementencomplex tegen het centrum van Knokke. Duinenwater is een 38 hectare grote gebiedsontwikkeling naast het levendige centrum van Knokke, met het recreatieve Duinenwatermeer als centrale blikvanger.

De opzet van het masterplan bestaat uit een grootschalige residentiële uitbreiding, met behoud van het landelijke karakter van de terreinen. Tegelijk biedt de site waardevolle extra publieke en recreatieve ruimte, evenals tal van sportfaciliteiten, hotelkamers, horeca, winkels en voorzieningen.

Er komen 1.100 appartementen, 70 villa’s, 100 woningen en 25.000 vierkante meter aan commerciële ruimte in het gebied.

De locatie is uitzonderlijk groen, ‘een levendig dorp waar het vakantiegevoel nooit ver weg is’. De aanleg voorziet een autoluw stratenplan, wandelpaden, parkeerplaatsen, fietsenstallingen en alle infrastructuur. Bruinink: ‘De gebiedsontwikkeling biedt een zeer ruim aanbod aan woningtypes met ruime terrassen waarop het genieten is van de omgeving. De ligging op wandelafstand van het centrum van Knokke maakt het tot een AAA-locatie.

Prachtige architectuur voor stijlvol wonen

Het torengebouw heeft een prachtige en elegante architectuur die elke bezoeker zal bekoren. Het speelse en markante lijnenspel van luifels en terrassen zorgt voor een dynamiek waarop je nooit uitgekeken geraakt. Doordat de terrassen onregelmatig zijn vormgegeven hebben ze allemaal een eigen omvang en eigenheid. Luxueuze details zoals ingelegd marmer en bronzen raamkozijnen geven het hele gebouw een ongeziene tijdloze grandeur. The Tower is dé eyecatcher van Lake District Knokke.

— 14 november 2023 —