Skip to main content

Internationale kunstkalender

Art Brussels kondigt haar 40e editie aan, die plaatsvindt van donderdag 25 april tot en met zondag 28 april 2024. Deze jubileumeditie van Art Brussels, een van Europa's meest onderscheidende en gevestigde beurzen, vindt net als vorig jaar plaats in de hallen 5 en 6 van de Brussels Expo, het art-deco-icoon dat werd gebouwd voor de Internationale Tentoonstelling van Brussel in 1935.

Art Brussels viert haar 40e editie en is de op één na oudste beurs voor hedendaagse kunst (Art Cologne ging in 1967 van start, één jaar eerder dan Art Brussels). Toch blijft Art Brussels een van Europa's meest toonaangevende beurzen voor hedendaagse kunst en is elk jaar opnieuw een hoogtepunt op de internationale kunstkalender.

Brussel is in al die jaren sterk geëvolueerd. Dankzij haar rijke geschiedenis, bruisende energie, diverse gemeenschappen en bloeiende kunstscène, is Brussel de laatste jaren uitgegroeid tot het epicentrum van de hedendaagse kunst in Europa en een van de meest opwindende creatieve steden ter wereld.

De beurs presenteert opnieuw een uitzonderlijk internationaal programma met galeries uit 31 landen, en biedt een unieke mix van gevestigde kunstenaars en opkomend talent. ​

​Art Brussels is ook verheugd om de blijvende steun aan te kondigen van de twee belangrijkste partners, Delen Private Bank en Bank Van Breda.

Nieuw is de steun van de Stad Brussel, die bij monde van Philippe Close, de burgemeester van de stad, zich engageert om een openluchtsculptuur aan te kopen voor een openbare ruimte. Een jury zal beslissen welke kunstenaar gekozen zal worden uit het nieuwe openluchtsculpturenproject dat Art Brussels voor het eerst organiseert op Brussels Expo.

— 03 april 2024 —