Renson Aero Skye: inbouw- en openschuifbaar lamellendak

Renson Aero Skye: inbouw- en openschuifbaar lamellendak

Comfortabele buitenruimte, één met de architectuur

De Skye tilt als meest exclusieve telg in het assortiment terrasoverkappingen van Renson comfortabel buitenleven naar het hoogste niveau. Als dubbele inbouwmodule tot maar liefst 11,75 op 4,5 m is de dakstructuur met aluminium kantelbare én openschuifbare lamellen voortaan ook perfect integreerbaar in eender welke constructie. Meer dan een terrasoverkapping, gaat de Aero Skye dus naadloos op in de architectuur en opent zo een brede waaier aan mogelijkheden voor architecten, ontwerpers en voorschrijvers die een terras zien als een extra buitenkamer die het hele jaar door dienst doet.

Dubbel inbouw- en openschuifbaar lamellendak tot 11,75 m zonder tussenbalk

Op R+T 2015 lanceerde Renson met veel tromgeroffel de Skye terrasoverkapping als summum van comfortabel buitenleven. De kantelbare daklamellen konden daarmee voortaan ook openschuiven. Naast vrijstaand en aangebouwd, heeft die Skye er nu een nieuwe toepassing bij gekregen als inbouwbaar dakelement. Denk de kolommen weg en je houdt een strakke dakstructuur over die in eender welke constructie in- of opgebouwd kan worden: van stalen profielen over betonbalken tot een houten kaderwerk. Zo maakt het openschuifbaar lamellendak perfect deel uit van het ontwerp van een gebouw.
Uniek is dat de inbouwbare Skye dakstructuur in een gekoppelde, dubbele configuratie beschikbaar is tot 11,75 m op 4,5 m, het dubbele van de maximumafmetingen van de oorspronkelijke vrijstaande Skye terrasoverkapping met verticale kolommen. De daklamellen schuiven in deze opstelling van het midden naar elk van de zijkanten open. Ongezien op het vlak van lamellendaken is dat daarbij in het midden geen sprake is van een storende tussenbalk, wat in opengeschoven toestand een compleet vrij zicht geeft op de lucht. Omgekeerd sluiten de daklamellen van beide dakdelen in het midden perfect waterdicht aan wanneer die dicht gaan bij regenweer. Met leds in de span- of pivotbalken van dit inbouwdak is het mogelijk om ’s avonds extra sfeer te creëren.
Dankzij de kantelbare lamellen zit je beschut tegen zowel zon als regen. Maar met de lamellen opengeschoven is het overdag net zo goed volop genieten van de zon als
’s avonds van het zicht op de open hemel. De daklamellen roteren, openen of sluiten gebeurt via een app voor smartphone of tablet. Daarmee kunnen bovendien verschillende scenes ingesteld worden om op elk moment van de dag de perfecte sfeer en beleving op te wekken. Net als de zijwaartse aansluitingen voor waterafvoer, zitten alle bevestigingen, bedrading en verankeringen onzichtbaar weggewerkt.

Gepatenteerde S-drive technologie

Een gepatenteerde en ongeëvenaarde draai- en schuiftechnologie die Renson speciaal voor deze terrasoverkapping ontwikkelde, zorgt ervoor dat de lamellen feilloos en op een betrouwbare en duurzame manier roteren, openen en sluiten. Een synchrone aandrijving aan beide uiteinden van de daklamellen zorgt er bovendien voor dat het dak zelfs bij asymmetrische belasting in één vloeiende beweging opent en sluit.

Technische specificaties Aero Skye:

De daklamellen zijn 145° roteerbaar • De daklamellen schuiven open van het midden naar beide zijkanten (en nemen maximum 1,5 m per deel in gesloten stand in) • Gepatenteerde S-drive technologie zorgt ervoor dat de lamellen bij het open- en dichtschuiven perfect parallel bewegen • Maximum afmetingen: 11,75 m (pivotzijde) x 4,5 m (spanzijde) • Geïntegreerde waterafvoer onzichtbaar aan te sluiten op de afvoerleidingen van het dak • Daklamellen bedienbaar met app • UpDown led verlichting voor een functionele verlichting én aangepaste sfeer • Designbalk met de mogelijkheid om verwarming en/of luidsprekers te integreren

www.renson.eu

 

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel