Vetrotech Saint-Gobain neemt Lunax over, een bedrijf dat brandwerende glazen deuren maakt

Vetrotech Lunax Double door - copyright Olivier Pacqueu

Vetrotech Saint-Gobain, specialist in beglazingen voor de bescherming van personen en goederen, kondigde de overname aan van de onderneming Lunax bvba. Lunax is een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop van brandwerende glazen deuren zonder kader.

Vetrotech Saint-Gobain, specialist in beglazingen voor de bescherming van personen en goederen, kondigde de overname aan van de onderneming Lunax bvba. Lunax is een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop van brandwerende glazen deuren zonder kader. Dankzij deze nicheoplossing kan Vetrotech Saint-Gobain zijn gamma aan innovatieve systemen uitbreiden om zo beter te beantwoorden aan de architecturale trends die transparantie, design en verhoogde veiligheid combineren.

Voor de deuren van Lunax wordt exclusief brandwerend veiligheidsglas CONTRAFLAM van Vetrotech gebruikt. Dit glas is veelzijdig en multifunctioneel. Sinds de introductie van dit glas in 2012 werden in Europa en daarbuiten al een aantal referentieprojecten verwezenlijkt via een groeiend netwerk van erkende installateurs. In overeenstemming met de strategie van de Saint-Gobain Groep, zal Vetrotech Saint-Gobain dankzij deze overname zijn aanbod aan innovatieve systemen uit kunnen breiden en nieuwe markten kunnen veroveren. Vetrotech Saint-Gobain hoopt ook zijn netwerk erkende installateurs en partners in Europa en de rest van de wereld te verruimen, evenals het gamma Lunax-oplossingen en bijhorende opties.

“Ik ben er trots op om deze overname te mogen aankondigen. Ze houdt immers heel wat nieuwe zakelijke opportuniteiten in. We stellen vast dat er, door een minimalisering van de kaderelementen er een maximale transparantie ontstaat. De grote belangstelling van architecten en designers voor het systeem bevestigt dit gegeven. Het unieke karakter van de Lunax-deur zal een toegevoegde waarde zijn voor onze klanten en partners. Het is een brandwerende deur die volledig geïntegreerd kan worden in het gewenste, architecturale design”, zo kondigde Guillaume Le Gavrian, CEO van Vetrotech Saint-Gobain, aan.

Het Lunax-systeem bestaat uit een draaideur die langs beide kanten brandwerend is. Dankzij een kader met vier onopvallende bevestigingspunten is er een maximale glazen oppervlakte. Door zoveel mogelijk transparantie en helderheid te creëren, zorgt de deur voor een optimale beleving van de ruimte binnen hedendaagse interieurs. Het uitgebreide vakmanschap van de Saint-Gobain Groep biedt architecten de mogelijkheid om glazen wanden te ontwerpen met een minimale omkadering en tal van mogelijkheden voor personalisering. Er is een ruime keuze aan handvaten, soorten zeefdruk, kleuren en vele andere decoratieve opties, om aan alle eisen tegemoet te komen. De glazen deuren van Lunax behoren tot de brandwerende klasse E, EW, EI, telkens voor 30 en 60 minuten.

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel