Deceuninck zet 2020 in met nieuwe reeks in kunststof en aluminium

Deceuninck zet 2020 in met nieuwe reeks in kunststof en aluminium

Deceuninck, toonaangevend producent van kunststof en aluminium profielen voor ramen en deuren, pakt in 2020 uit met een baanbrekend concept. Met iCOR lanceert het bedrijf de allereerste universele bouwblok voor kunststof raam- en deurprofielen. De opvolger van hun Zendow en Zendow#neo reeks, gebaseerd op dit iCOR-principe, heet Elegant en biedt verscheidene moderne stijlen in kunststof ramen en deuren. Deceuninck brengt zijn nieuwe reeksen op Polyclose. Bezoek Deceuninck op stand 1400 en ontdek alles over de nieuwe Deceuninck Elegant- en Decaluprofielen.

iCOR – Complexiteitsreductie in productieproces en logistiek

iCOR van Deceuninck is een uniek concept. Voor het eerst werd een kunststofreeks ontwikkeld die geba-seerd is op een universele bouwblok en gecombineerd kan worden met verschillende vleugels en kaders. Een sierlijke of minimalistische look? Gelijkliggende of terugliggende vleu-gels? Dankzij zijn doordachte vorm- geving kan de iCOR-bouwblok moeite-loos met elke vleugelreeks worden ge-combineerd. Het systeem is standaard uitgerust met een middendichting.

De voordelen liggen voor de hand: een enorme tijdwinst en flexibiliteit bij de productie, een ongeziene uitwissel- baarheid, een sterk verminderde complexiteit en dus een reductie in kostprijs tijdens het productieproces.

Elegant – Hoogstaand design met uitstekende performantie

De iCOR-kern wordt voor het eerst toegepast op de nieuwe Elegant-reeks: kunststof raam- en deurprofielen waarvoor Deceuninck begin 2019 de Red Dot Design Award voor ‘Product Design’ in de wacht mocht slepen. Elegant combineert superieure ther-mische isolatie met een ongeëvenaard strak design. Het is als fijnste kunst-stofprofiel op de markt het zoveelste bewijs van de voorlopersrol in innovatie en design die Deceuninck wil vervullen.

De technische performantie van deze nieuwe reeks is ronduit indruk-wekkend. Elegant behaalt de hoog-ste klasse inzake lucht-, water- en winddichtheid. De kaders en vleugels zijn uitstekend thermisch isolerend en duurzaam.

Synergie in look, feel en kleur met Deceuninck aluminium

Deceuninck heeft op Polyclose nog meer te vertellen. Sinds enkele maan-den lanceerde het bedrijf een nieuwe aluminium collectie onder de naam Decalu. Het systeem is ontwikkeld vol-gens de gepatenteerde So Easy-tech-nologie die efficiëntie, gebruiksvrien-delijkheid, technische prestaties en designmogelijkheden combineert.

De voordelen van kunststof werden overgezet naar de nieuwe aluminium reeks. Zo zijn alle aluminium profielen voorzien van ingerolde dichtingen. Dankzij de geïntegreerde isolatiestrips kunnen ze bovendien in één beweging verzaagd worden. Zowel het nieuwe Elegantprofiel als de Decaluprofielen hebben eenzelfde beslaggroef, wat voordelen biedt bij productie, voorraad en onderhoud.

Het grootste voordeel situeert zich echter in de unieke afstemming qua look en feel tussen Elegant en Decalu. De rechthoekige glaslat en het gedeel-de minimalistische design maken van Deceuninck een one-stop-shop voor zowel kunststof als aluminium. Beide materialen integreren in éénzelfde productie en project? Het wordt in 2020 allemaal mogelijk.

Om dezelfde kleur te garanderen voor alle schrijnwerk, ontwikkelde Deceuninck ‘Smart Colours’. Dankzij dit principe matchen de beschikbare kleurcoatings voor aluminium (Aluroc) en kunststof (Decoroc) perfect met elkaar. Zo kunnen schrijnwerk- elementen in kunststof & aluminium, alsook ventilatie en geveltoepassin-gen, als één kleurgeheel in eenzelfde bouwontwerp gecombineerd worden. Een uitzonderlijk voordeel voor de projectmarkt.

www.deceuninck.be

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2021 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel