Fixscreen - NIEUWE maatoplossing voor vliesgevels

NIEUWE maatoplossing voor vliesgevels

Renson pakte op Polyclose uit met 2 nieuwe, gepatenteerde doekzonweringssytemen voor vliesgevels. Het gaat om een nieuwe projectoplossing voor zowel in- als voorbouw, die Renson vanaf januari 2020 in België aanbiedt via z’n presales-kanaal. Met koppelzijgeleiders van respectievelijk 50 mm breed (Fixscreen Minimal Curtain Wall 50) en van 60 mm breed (Fixscreen 150 Curtain Wall 60) covert Renson het grootste deel van de vliesgevelmarkt (met raamprofielen van dezelfde breedte). De centrale bevestiging van de  koppelzijgeleiders draagt bij tot een eenvoudige montage van de doekzonwering op de stijlen van de vliesgevel. Ook de thermische uitzetting van de kast werd mee opgenomen in het ontwerp, zodat probleemloos oneindig veel screens aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Deze 2 systemen zijn perfect compatibel voor integratie op vliesgevels: windbestendig tot 130 km/u, zonder impact op de aanblik van de gevel en superstrak af- en ingewerkt.

Fixscreen 150 Curtain Wall 60

De tweedelige koppelzijgeleider van de Fixscreen 150 Curtain Wall 60 bestaat uit geëxtrudeerd aluminium (60 mm breed en 67 mm diep). Voor renovatie dient een variant van deze zijgeleider van 55 mm diep die je met behulp van een bevestigingsblok op de vliesgevel vastschroeft.

Fixscreen Minimal Curtain Wall 50

De Fixscreen Minimal Curtain Wall 50 gaat nog een stap verder in afwerkingsgraad met koppelgeleiders (van 50 mm breed) zonder zichtbare schroeven, waarbij de voetplaatjes en binnengeleider van de zijgeleiders uit aluminium vervaardigd zijn én gelakt zijn in hetzelfde kleur als die zijgeleiders. Ook wat de montage betreft, heeft deze vliesgevel-screen een streepje voor: Eerst plaats je de zijgeleiders, daarop komt dan de kast. Beiden zijn makkelijk te verbinden dankzij de losse montagestift.
De onderlat kan je simpelweg ter plaatse vastklikken op het doek. Dat maakt een beduidend verschil in gewicht en tijd bij (de)montage van grote screens.

In de praktijk:

Bij een aaneenschakeling van screens voor vliesgevels plaats je eerst de startscreen. Die bestaat uit 2 koppelzijgeleiders waarvan de uiterste een opvulprofiel bevat die de ritsgeleider vervangt. Daarna volgen het nodige aantal tussenscreens. Eindigen doe je met een stopscreen die – opnieuw – afgewerkt is met een opvulprofiel op het uiteinde.

TIP: Op Polyclose slaan Renson en Reynaers de handen in mekaar. Het Reynaers CW50 vliesgevelsysteem staat er zowel op onze stand als op de Reynaers stand 1.224 tentoon, gecombineerd met de nieuwe Fixscreen Minimal Curtain Wall 50.

Case study: Renson-Fixscreens zorgen voor schaduw bij nieuwe VW-dealers

Vliesgevel subtiel uitgerust met doekzonwering

De VW-vestiging Toferer in het Oostenrijkse Eferding is het eerste autobedrijf in de nieuwe ‘Corporate Architecture’ van VW dat is uitgerust met screens. Twee eenvoudige portalen, een doorlopend raamwerk, een grote glazen vliesgevel en antracietkleurige Fixscreens van Renson bepalen de look van het gebouw, dat er tegelijkertijd sober, strak en mooi uit ziet. Een maatstaf voor heel wat VW-vestigingen in de toekomst.

Antracietkleurige screens

Opdrachtgever Porsche Immobiliën: “Met de steeds strengere energievereisten voor gebouwen speelt ook schaduw op venstervlakken een belangrijke rol. In onbelichte toestand zijn vensters donkere vlakken. Donkere screens wijken dus slechts minimaal af van het ideale ontwerp. Ze zien er bovendien modern uit en voorkomen storende lichtreflecties. Daarom zijn ze momenteel onze eerste keuze.”

Fixscreen geminimaliseerd

Renson ontwikkelde een speciaal geleiderprofiel voor de windvaste Fixscreen 150 in functie van deze 60 mm brede vliesgevelprofielen (Fixscreen 150 Curtain Wall 60). “Het echte probleem waren de uitzettingen onder invloed van temperatuurschommelingen. Bij een gevel van bijna 40 meter breed moeten we rekening houden met temperatuuruitzettingen van ongeveer 40 mm. Vanuit onze ervaring slaagden we er in om die te kunnen opvangen en tegelijk de geleiderprofielen smal genoeg te houden,” klinkt het bij Renson.

www.renson.eu

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel