Skip to main content

Virtueel persbezoek kreon

Virtueel persbezoek kreon

kreon organiseerde een virtueel persbezoek om het nieuwe hoofdkantoor van horecagroothandel Van Zon te ontdekken: een indrukwekkend future-proof gebouw voor logistiek, opslag en kantoren met bijzonder veel aandacht voor energie-efficiëntie. Eind 2020 vond de verhuis plaats naar het nieuwe hoofdkantoor van 16.000 m² in Lommel, een nieuwbouw dat 2,5 maal groter is dan het vorige gebouw. En dit zonder 1 eurocent meer uit te geven aan de energiefactuur.

Om een energie- en CO2-neutraal gebouw te creëren, was de zoektocht naar nieuwe technieken en slimme materiaalkeuzes noodzakelijk. Die zoektocht bracht Van Zon, mede op advies van Geert Debruyn - expert energie-efficiëntie en duurzaam bouwen en hoofd van studiebureau GDb engineering -bij kreon.

Koen Beckers, Technisch Adviseur bij Van Zon: “We hebben 2.000 m² kantoorruimte en wilden deze inrichten tot een gezonde, aangename werkplekvoor onze medewerkers. Met heel wat open ruimte maar tegelijk ook passend in het totale plaatje. We kozen voor de KREON ceiling solutions omdat we hiermee koeling en verwarming in één hebben. Plus het ziet er ook nog eens goed uit. We hebben even getwijfeld omdat een actief plafond als dit duurder is in aankoopprijs maar als je alles optelt, kom je snel op een aanzienlijk voordeel uit”.
Geert Debruyn, expert energie-efficiëntie: “Om optimaal gebruik te kunnen maken van restwarmte en geothermie, gaat men – net zoals bij warmtepompen - best op zoek naar afgiftesystemen die koelen op hoge temperatuur en verwarmen op lage temperatuur. Dat zijn bij voorkeur systemen zoals vloeractivering en klimaatplafonds. Hier waren de systemen van KREON een zeer geschikte oplossing. Ze passen perfect in een energie-efficiënt en zelfs energieneutraal gebouw. Ook het comfortniveau dat met deze klimaatplafonds gecreëerd wordt gigantisch belangrijk. Het juiste comfort aanbieden tegen de laagste energiekost.”

De klimaatplafonds staan naast hun hoge performantie en het feit dat ze makkelijk te demonteren zijn ook gekend voor hun design, dat dankzij de verschillende kleuren, afmetingen en perforaties volledig gepersonaliseerd kan worden. De combinatie met verlichtingsarmaturen, ventilatie en audio is naadloos en harmonieus. Omwille van de energie-efficiëntie, het comfortniveau met bijdrage aan een gezond binnenklimaat op kantoor én de designmogelijkheden, stijgt de vraag naar klimaatplafonds.

www.kreon.com

OVER KREON 

kreon is een toonaangevende lichtproducent die architecturale designverlichting ontwerpt en produceert. Voor kreon staat de harmonie tussen comfort en functionaliteit centraal. Zo biedt kreon een totaalaanbod aan functionele comfortoplossingen met koelplafondsystemen, akoestiek- en audiosystemen, kantoorverlichting en architecturale verlichting, voor een leefruimte in optimaal comfort. 

belux, het zusterbedrijf van kreon, is gespecialiseerd in het ontwerp van kantoorverlichting. Het lichtplanningsconcept met oog voor comfort en functionaliteit aangepast aan de individuele visuele eisen, vormt de rode draad doorheen de hele collectie. De concepten van beide bedrijven verenigen zich zo samen in de world of kreon: het totaalaanbod aan comfortoplossingen voor verlichting. 

kreon werd opgericht in 1982 en belux in 1970. Er zijn vestigingen in België, Amsterdam, Keulen, Londen, Parijs, Wenen, Barcelona, Milaan, Shanghai, Dubai, Singapore, Istanbul en New York. Wereldwijd telt kreon ongeveer 220 werknemers.