Skip to main content

Veilig in kleur: FSB + Les Couleurs® Le Corbusier

Kleur kenmerkt architectuur – en FSB maakt architectuur (be)grijpbaar. Dankzij het partnerschap tussen FSB en Les Couleurs® Le Corbusier hebben planners de vrijheid om individuele kleurconcepten te realiseren en kunnen ze hierbij altijd een veilige keuze maken. Deur- en raambeslagen alsook barrièrevrije grepen en accessoires van zijn verkrijgbaar in 63 gecureerde kleuren.

De markt kent tal van kleursystemen met een nauwelijks te overziene bandbreedte aan kleurtinten. Wat in de praktische toepassing mooi kleurrijk verschijnt, is nog lang niet geslaagd kleurrijk. Met FSB en de „Polychromie Architecturale” van Le Corbusier weten planners steeds de juiste snaar te raken. Wat in de smaak valt, is altijd juist gekozen.

Deur, ruimte, raam, FSB

FSB is partner in een netwerk van exclusieve merken dat Les Couleurs® Le Corbusier als eerste keuze voor een product- en sectoroverstijgende kleurvormgeving heeft opgericht: van de wandkleur over meubels en schakelaars tot en met barrièrevrije uitrustingen alsook deuren en ramen met bijbehorende beslagen staan uitstekende producten ter beschikking waarmee geslaagde stemmige interieurs worden gerealiseerd.

Het ErgoSystem® A100 maakt de barrièrevrije vormgeving mogelijk van ruimten rondom douche, wc en wastafel. Dankzij het palet van 63 kleuren kunnen uitgebalanceerde contrasten gerealiseerd worden voor optimale zichtbaarheid in de ruimte, wat voor oudere – maar zeker ook jongere – mensen duidelijk meer comfort en veiligheid biedt. Ook is de kleurrijke veelheid van Les Couleurs® Le Corbusier een aanrader om in het kader van het interieurconcept als visueel stijlmiddel ingezet te worden. In een handomdraai kunnen componenten als wandsteuncombinaties, douchekop- of douchegordijnstangen, handdoekhouders of steunklapgrepen harmonisch afgestemd worden op de kleur van de tegels en het meubilair. Soms ligt de bijzondere aantrekkingskracht echter ook in de tegenstellingen: de combinatie van verschillende kleuren of helderheidsgradaties leidt altijd tot kwalitatief overtuigende resultaten.

Aan deuren en ramen vervolmaakt FSB 1267 elk interieur en garandeert het consistentie tot in het detail. Centraal hierbij staan deurkrukken voor houten en profieldeuren alsook een EN 179-variant met return. De productfamilie wordt afgerond met rozetloze krukken voor deuren en ramen, klassieke raamkrukken en een beslag voor glazen deuren.

— 09 juni 2023 —