Skip to main content

Bekroonde excellente designkwaliteit uit het FSB-huis:

FSB 1289 wint de iF DESIGN AWARD 2023

Het ontwerp FSB 1289 van ontwerpers Markus Michalski en Michael Schmidt spreekt sinds zijn marktintroductie aan met een puristische en tegelijk ook hedendaagse vormgeving van de hoogste productiekwaliteit. Nadat de productfamilie al in 2022 meermaals werd bekroond, wordt de succesvolle reeks ook in 2023 verdergezet: de optisch sobere en tegelijk haptisch verrassende collectie werd nu door de internationale expertenjury van de iF DESIGN AWARD 2023 in de categorie „Building Technology” bekroond. 

Startpunt van de ontwikkeling van productfamilie FSB 1289 was de wens om een hedendaags design te creëren dat door formele continuïteit met het bestaande productportfolio gecombineerd kan worden en toch met bijzondere accenten verrast. Al van bij de eerste aanblik betovert de deurkruk ons door haar slanke, gereduceerde vorm. De clou van het doordachte ontwerp openbaart zich in het gebruik: „bij het grijpen streelt de welving van de kruk de binnenkant van de hand op een aangename manier”, aldus ontwerper Markus Michalski.

Met deze combinatie van spannende tegenstellingen overtuigde het model FSB 1289 ook de expertenjury van de IF DESIGN AWARDS die het ontwerp in de categorie „Building Technology“ tot winnaar uitriep. Uit de in totaal bijna 11.000 inzendingen uit 56 landen wist de collectie de internationale vakjury te overtuigen.

Sinds 1954 is de iF DESIGN AWARD een wereldwijd erkend handelsmerk als het om bekroonde vormgeving gaat. Het merk iF Design is opgezet als symbool voor uitstekende designprestaties. De iF DESIGN AWARD behoort tot de belangrijkste designprijzen ter wereld.

De bekroning met de iF DESIGN AWARD 2023 zet voor FSB een reeks excellente bekroningen van de productfamilie verder.

In de prijzen: awards & bekroningen voor de collectie FSB 1289 

Zo werd het programma FSB 1289 bekroond met de International Design Award (IDA) 2022 en met de gerenommeerde German Design Award 2023. Vorig jaar reeds werd het ontwerp bekroond met de GOOD DESIGN® Award 2022, uitgereikt door The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design en The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies. Model FSB 1289 sleepte bovendien bij de „Iconic Awards 2022: Innovative Architecture“ in de categorie „Product–Building Technologies“ de prijs „Best of Best“ in de wacht.

— 09 juni 2023 —