Skip to main content

Invisidoor 2.0: universele profielen voor onzichtbare binnendeuren

Invisidoor is de naam van het argenta pakket van fabrikant Arlu om binnendeuren onzichtbaar in de wand in te werken. Voor draaideuren bestaat dit uit een aluminium kader om in te pleisteren dat kan uitgerust worden met de compatibele argenta invisible neo scharnieren en slotplaat. Met dit op maat bestelbare systeem gooide argenta al eerder hoge ogen op het vlak van high-end design als het op onzichtbaar ingewerkte binnendeuren aankomt.

Universele profielen

Met de invisidoor 2.0 gaat de specialist in onzichtbaar deurbeslag nog een stap verder. Voortaan zijn de profielen voor de in te pleisteren deurlijsten in 2 universele variante verkrijgbaar, eentje voor binnendraaiende en eentje voor buitendraaiende deuren. Die profielen zijn bestelbaar op lengtes van 6 m voor deurbladen van 40 mm en zijn zowel geschikt voor de slot- als de scharnierkant én het bovenprofiel van het deurkader. Je kan dus als schrijnwerker alle onderdelen zelf op maat in verstek zagen voor binnendeuren tot maximum 4000 mm hoog en 1250 mm breed. Een meegeleverde interne hoekverbinding spant zichzelf volledig op zodat je de verstekken eenvoudig en mooi kan laten aansluiten met slechts 1 inbusschroef en dus zonder schroefgaten.

Adaptoren voor slot en scharnieren

In het U-profiel van het deurkader schuif je naar keuze de adaptoren voor scharnieren én het deurslot op hun plaats. Die vermijden uitgefreesde slot- of scharniergaten, zodat het profiel nergens aan stevigheid inboet. Bij afwerking van het gemonteerde deurkader met gipskarton of pleister levert dat het grote voordeel op dat je niet extra hoeft te verstevigen waar anders aluminium uit het profiel weg gefreesd was.

Opvullen tussen de adaptoren doe je door de op maat gezaagde afdekprofielen in datzelfde U-profiel vast te klikken. De naad die zichtbaar blijft, kan je naar wens nog afkitten en vlak schuren. Zelfs na installatie is het nog steeds mogelijk om de scharnier- en slotkant van een Invisidoor binnendeur om te wisselen zonder het hele deurkader te moeten demonteren. Of een deur links of rechts moet opendraaien, hoef je dus niet op voorhand uit te maken.

Invisidoor 2.0 wint IF Design Award 2020

Na de IF Design Award voor de nieuwe Invisidoor S in 2019, valt argenta ook dit jaar in de prijzen, dit keer met de Invisidoor 2.0. Voor argenta betekent dit een nieuwe internationale erkenning voor het innovatieve karakter van het merk in het algemeen en voor dit vernieuwende concept in het bijzonder.

— 12 september 2023 —