Skip to main content

Unidek Sarking XL: dé isolatieoplossing voor uw dakrenovatie

Unidek Sarking XL is dé maatwerkoplossing voor het isoleren van uw spanten- of keperdak! Het element biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele sarking. Zo garandeert dit specifieke element een razendsnelle verwerking tot lengtes van 8.000 mm. Bovendien beschikt Unidek Sarking XL over een kern van EPS platinum. Dit garandeert 100% recycleerbaarheid en een uitstekende thermische isolatie.

Wat is sarking isolatie?

Sarking isolatie is doorgaans gemaakt van stijve isolatieplaten die men op de kepers of spanten aanbrengt en wordt meestal gebruikt in geval van renovatie. De isolatie wordt aangebracht aan de buitenzijde. Het grote voordeel hiervan is dat het dak te renoveren is zónder dat u de binnenafwerking hoeft te verwijderen. Indien gewenst kunnen de spanten ook mooi in het zicht blijven, waarbij de binnenafwerking tussen de spanten bevestigd wordt. Op deze manier gaat er geen ruimte onder het dak verloren, zoals wel het geval is met isolatie langs de binnenzijde. 

Wat is Unidek Sarking XL?

Unidek Sarking XL is dé maatwerkoplossing voor het isoleren van een spanten- of keperdak. Dit element beschikt over een geïntegreerd waterkerende en dampopen onderdakfolie met overlap. En is daarnaast uitstekend beloopbaar en vlot en veilig te verwerken.

De kern van Unidek Sarking XL is gemaakt van EPS Platinum. Dit materiaal is 100% recyclebaar en heeft daardoor een zeer lange levensduur, wat deze sarking isolatie eveneens een duurzame oplossing maakt. Incidenteel afval kan opgenomen worden in het eigen afvalretoursysteem van Kingspan Unidek.

Een bijkomend voordeel is dat EPS een monomateriaal is met een gesloten celstructuur en vezelvrije kern. Hierdoor kunnen de EPS parels geen water opnemen, wat het Unidek Sarking XL dakelement zowel vochtbestendig als krimparm maakt. Hierdoor is een randafwerking overbodig. Dat bespaart alvast heel wat frustraties tijdens de verwerking.

Benieuwd welke voordelen Unidek Sarking XL nog meer te bieden heeft? 

KINGSPAN UNIDEK N.V.
Bouwelven 17A
2280 Grobbendonk
Tel: 014/24.70.10

— 19 september 2023 —