Skip to main content

Skytech, het nieuw isolerend, reflecterend en ademend onderdak met XXL-voordelen!

  • De Skytech biedt een gemakkelijke en snelle plaatsing

  • Kan tegen de vezelachtige isolatie geplaatst worden

  • Onderdak en isolatie zonder extra dikte

  • Skytech

Het isoleren van een dak stuit vaak op technische, financiële of stedenbouwkundige beperkingen. Hierdoor blijven veel daken ongeïsoleerd door een gebrek aan betaalbare oplossingen. De nieuwe Skytech Pro XL biedt een effectieve oplossing aan door de vereiste diktes aanzienlijk te verminderen.

Het isoleren van een hellend dak, niet altijd mogelijk…

Traditionele isolatie vereist een aanzienlijke beschikbare dikte van het dak. Ofwel heb je dikke kepers nodig om voldoende vezelisolatie te kunnen plaatsen, ofwel moet je isoleren onder de kepers, wat verlies aan leefruimte betekent, of er kan ook gekozen worden voor sarking isolatieplaten die langs de buitenzijde geplaatst worden. Deze platen vereisen een extra dikte die niet altijd haalbaar is en leiden tot verschillende bijkomende kosten.

De Skytech Pro XL wordt op de kepers geplaatst als aanvulling van een minerale wol die in de dikte van de kepers is geplaatst. Voor een nieuw of bij het vernieuwen van een dak, met een dikte van slechts 13 mm, genereert het gebruik van deze oplossing bijna geen extra dikte.

Weinig dikte, verbeterde prestaties en comfort in de zomer

Om een hoog isolatieniveau te bereiken, worden de prestaties van de vezelachtige isolatie tussen kepers gecombineerd met de prestaties van de Skytech Pro XL. Alleen getest, heeft de Skytech Pro XL een officieel rapport dat een R-waarde van 1,7 m²K/W bevestigt. Gecombineerd met een minerale wol van 6 cm dik, krijgt de Skytech Pro XL een R van 3,2 m²K/W, het equivalent van een minerale wol van 12 cm dik!

Plaatsingsbesparing en energiebesparing

De Skytech Pro XL wordt geplaatst in plaats van het traditionele onderdak en biedt vele kwaliteiten: ultrabestendig, lucht- en waterdicht, zeer doorlatend voor waterdamp, reflecterend, brandwerend, enz. Het gebruiksgemak, de lage plaatsingskosten en de besparingen in vergelijking met de plaatsing van isolatiepanelen maken Skytech tot een oplossing die de isolatie van een dak veel betaalbaarder maakt.

De Skytech kan rechtstreeks op een vezelige isolatie, die tussen de kepers aanwezig is, geplaatst worden. De plaatsing van de thermische isolatie tussen de kepers kan ook altijd later via de binnenkant van de zolder worden uitgevoerd.

Voor meer informatie over de Skytech Pro XL kunt u terecht op de website www.insulco.be of kunt u contact opnemen met de technische adviseurs van insulco, de Belgische specialist in dunne akoestische en technische isolatieproducten.

067/41 16 10

— 19 september 2023 —