Skip to main content

Wienerberger introduceert Leadax Roov

Wienerberger verrast de sector met een revolutionaire platdakbedekking. Leadax Roov gooit hoge ogen op duurzaamheidsvlak. De nieuwkomer is het resultaat van upcycling: de dakbedekking wordt vervaardigd uit gerecycleerde PVB-folies uit de glasindustrie.

Het hergebruik van dit materiaal gecombineerd met het lage en duurzame energieverbruik tijdens de productie beperkt de milieu-impact, terwijl daarnaast de witte kleur ook tal van duurzame troeven heeft. Tot slot is Leadax Roov circulair aangezien het na levensduur 100% verwerkbaar is tot een nieuwe platdakbedekking met dezelfde kwaliteit.

Leadax Roov heeft een aanzienlijk lagere milieu-footprint dan vergelijkbare oplossingen voor platte daken. Dit dankzij het benutten van een afvalstroom als grondstof, de efficiënte, energiearme productie, de lage milieu-impact door transport en de lange levensduur.

De witte kleur reflecteert de zonnestralen en zorgt voor een vermindering van het hitte-eilandeffect en een hoger rendement van zonnepanelen. Er is ook geen regenwaterverkleuring.

De rollen met een breedte van 1 m wegen niet zwaar en zijn makkelijk hanteerbaar. Meteen na het uitrollen is de plaatsing al mogelijk. De naadverbindingen en detailleringen zijn eenvoudig te maken, en corrigeren tijdens het plaatsen is perfect mogelijk. Bovendien zijn er weinig accessoires nodig en is de plaatsing veilig zonder open vuur of hitte. Ook op vlak van dampopenheid scoort de Leadax Roov dakbaan goed.

— 19 september 2023 —