Skip to main content

Je gevel als visitekaartje: 5 onverwachte ideeën

Ben jij uitgekeken op je huidige gevel? Met een aluminium gevelbekleding steek je jouw woning in een nieuw jasje en zorg je voor een persoonlijke, creatieve toets. Bovendien gaat aluminium erg lang mee. PREFA zet enkele mogelijkheden op een rij.

1. Gevellosanges: design met schubeffect 

Hou je van ruitjes? Dan zijn de gevellosanges van PREFA dé bekleding die je zoekt. Losanges worden over elkaar geplaatst en zorgen zo voor een schubeffect met een harmonieus spel van licht en schaduw. Dankzij de ruitjesvorm krijgt je gevel een verrassend accent. De gevellosanges zijn verkrijgbaar in een formaat van 20x20 cm, 29x29 cm en 44x44 cm en in verschillende kleuren. Van mosgroen tot antraciet. 

2. Gevelpaneel FX.12: gebouwschil van de toekomst

Met hun opvallende oppervlaktestructuur en unieke randafwerking zijn de PREFA-gevelpanelen FX.12 een echte blikvanger. Door hun gebogen oppervlak hebben de aluminium panelen afhankelijk van de lichtinval een andere look. Ze zijn verkrijgbaar in een korte en lange versie. Wissel je kort en lang met elkaar af? Dan wordt de asymmetrie in je gevel extra benadrukt.  

3. Sidings: voor elke richting (horizontaal, verticaal of schuin) 

Sidings behoren tot de klassiekers en passen zowel bij een klassieke als moderne bouwstijl. PREFA Sidings zijn in verschillende breedtes verkrijgbaar en kunnen zowel horizontaal, verticaal als schuin geplaatst worden. Zo kan je zelf je gevel samenstellen. De PREFA Siding.X zorgt voor een nog unieker effect. Deze gevelbekleding heeft opvallende langs- en dwarsranden en kan met of zonder een schaduwvoeg geplaatst worden. Ze zijn verkrijgbaar in lengtes van 50cm tot 6,2m en in breedtes van 138, 200, 300, 400, 500 en 600mm die je met elkaar kan combineren.  

4. Prefalz: voor speciale vormen 

De Prefalz-gevelbekleding van PREFA combineert buigzaamheid met elegantie. Zo heb je eindeloze ontwerpmogelijkheden en kan je deze bekleding gebruiken voor zowel rechte als ronde of gebogen gevels. Prefalz is verkrijgbaar in maar liefst negentien kleuren. Van baksteenrood tot lichtgrijs. 

5. Aluminium composietplaten: voor grootse plannen

Zie je het nog grootser? De PREFABOND aluminium composietplaat is geschikt voor grote oppervlakken. De composietplaat bestaat uit twee aluminium platen die door middel van fusion-bonding op een polyethyleenkern worden aangebracht. Met deze gevelbekleding heb je een strakke, vlakke look. Bovendien kan je kiezen uit elf verschillende kleuren. 

Aan de slag

Benieuwd welk effect een bepaalde gevelbekleding heeft op jouw woning? Dankzij de fotoservice van PREFA ontvang je een gratis fotomontage en ontdek je hoe mooi je woning eruit kan zien. 

— 19 september 2023 —