Skip to main content

Laat je inspireren door de duurzame EQUITONE gevelmaterialen

EQUITONE is een duurzaam gevelbekledingsmateriaal, ontwikkeld door en voor architecten. Elk EQUITONE paneel is uniek en bezit het ruwe karakter van vezelcement, een materiaal dat bekend staat om zijn uitstekende eigenschappen. 

Alle gevelpanelen zijn onderhoudsvriendelijk, brandveilig (brandklasse A2-s1,d0) en kunnen tegen een stootje.

Ongeëvenaarde ontwerpvrijheid

EQUITONE-materialen bieden een ongeëvenaarde ontwerpvrijheid. Het vezelcementmateriaal is in de massa gekleurd, wat betekent dat het oppervlak de inwendige textuur en kleur van het vezelcementmateriaal vertoont. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende texturen en kleuren en kunnen in gelijk welke vorm verzaagd worden. Ze passen dus in elk ontwerp.

Slimme bevestigingswijzen

De panelen kunnen zichtbaar of onzichtbaar mechanisch bevestigd worden, zodoende ze indien nodig eenvoudig gemonteerd en hersteld kunnen worden. Schroeven en rivetten zijn in dezelfde kleuren als de panelen beschikbaar, zodat ze mooi in het geheel opgaan.

Cradle to Cradle® certified brons

Ga je voor EQUITONE gevelbekleding, dan kies je niet alleen voor een esthetisch aantrekkelijk product, maar ook voor een materiaal dat bijdraagt aan een duurzame toekomst. Alle EQUITONE vezelcementmaterialen hebben immers een bronzen Cradle to Cradle®-certificaat. De ambitieuze certificering is gericht op materiaalgezondheid, circulair ontwerp en duurzame ontwikkeling, en wordt erkend als de norm voor productduurzaamheid in de bouwsector.

Duurzaam en circulair gevelmateriaal

De gevelpanelen bestaan volledig uit in de natuur beschikbare materialen. Ze zijn dun maar extreem sterk, waardoor er minder natuurlijke grondstoffen nodig zijn om hetzelfde resultaat te bekomen. De panelen worden geproduceerd met zo weinig mogelijk grondstoffen en energieverbruik. Dankzij de lokale verankering blijven ook de transportafstanden beperkt.

Al onze EQUITONE gevelmaterialen zijn bovendien modulair. Je kan ze gemakkelijk demonteren, herstellen en opnieuw in een gebouw integreren. Zo kunnen ze keer op keer hergebruikt en gerecycled worden.

Meer weten over onze gevelmaterialen?

Surf naar www.equitone.com. Je kan er ook gratis stalen van al onze EQUITONE gevelpanelen aanvragen. 

Tel. 015/ 71 71 71

— 03 oktober 2023 —