Skip to main content

S-line® assortiment Op weg naar een CO2-neutrale toekomst

  • Martens Van Caimere Architecten
  • Martens Van Caimere Architecten
  • Dominique Nassen, Product Manager Bricks bij Vandersanden

Met wat we vandaag creëren, bouwen we aan een duurzame toekomst. Tegen 2050 wil Vandersanden CO2-neutraal zijn en meer doen met minder grondstoffen en energie. Dit doen zij onder andere door te dematerialiseren: de kunst van het weglaten. 

Het S-line® assortiment, ecologische bakstenen met smallere afmetingen, past in die doelstelling. Gevelstenen en straatbakstenen met een maatje minder, maar met een net zo hoogwaardige kwaliteit. 

Nieuwe toevoeging

Door toevoeging van de smalle steen aan het traditionele assortiment is Vandersanden een nieuwe weg ingeslagen. Dominique Nassen, Product Manager Bricks bij Vandersanden vertelt: “Met de vernieuwing van de smalle steen, beseffen we dat we goed moeten samenwerken met architecten en aannemers. Als fabrikant produceren we de steen op een duurzame manier. We weten dat als we deze transitie willen laten slagen, het omarmd moet worden door onze partners die er de voordelen én het grote plaatje van inzien. Daar profiteert op de lange termijn iedereen van.”

Voordelen 

“Voor zowel architecten als aannemers is de duurzaamheidsfactor van het product het grootste voordeel. De keramieken gevelstenen in ons aanbod spelen hier al op in en met S-line® gaan we nog een stapje verder. We leggen de lat op dat vlak steeds hoger aangezien architecten continu op zoek zijn naar duurzame producten om hun projecten mee te ontwerpen. Een tweede voordeel voor architecten is dat ze over de volledige muurbreedte méér kunnen gaan isoleren omdat de smalle steen minder ruimte inneemt.”

Hoogwaardige eco-baksteen

“Het belangrijkste is dat we dit samen met onze partners willen doen, want dat is ook heel belangrijk in ons Together to Zero verhaal. De baseline van Vandersanden is niet voor niets ‘het mooiste maak je samen’,” sluit Dominique af. 

S-line® is een reeks slanke, sterke eco-bakstenen, met een milieu-impact die veel lager ligt dan bij andere soorten baksteen. Slank. Slim. Sterk. S-line®. Samen op weg naar de nieuwe standaard. 

— 03 oktober 2023 —