Skip to main content

Unieke woning met knipoog naar het verleden … en een hoofdrol voor Ardonit-leien van SVK

In Noorden, een dorp in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, werd onlangs een prachtige woning gebouwd. Een uniek project, omdat achter het ontwerp en de bouw van de woning een mooi stukje geschiedenis schuilgaat, maar ook door de nauwe connectie met het natuurgebied waaraan het huis grenst. 

Op de voormalige bedrijfssite

De locatie op zich was al speciaal. De opdrachtgever had immers jarenlang op dezelfde plaats het familiebedrijf in glastuinbouw gerund. Eerder hadden zijn grootvader en vader dit hem al voorgedaan. Nu de opdrachtgever met pensioen ging, wilde hij graag met zijn echtgenote zijn droomhuis bouwen op deze voor hem bijzondere plaats. Waar er vroeger serres stonden, zou nu een huis verrijzen. Maar niet zomaar een huis. De opdrachtgever vond het belangrijk dat er niet enkel een wijds uitzicht was op de prachtige omgeving, maar ook dat er een leuke knipoog in het ontwerp zou zitten naar de vroegere bedrijfsactiviteit op de site. 

Ardonit-leien van SVK

Door de woning in de breedte op het perceel te positioneren, creëerde USE Architects een maximale connectie met het water in de omgeving via een prachtig uitzicht vanuit elke ruimte. Door leien te gebruiken, wilde de architect de typologie van de voormalige serres benaderen. De verdieping kreeg dezelfde verhouding als de serres, alsook de typische dakhelling. De architect opteerde voor zowel de gevel als het dak voor de natuurgrijze Ardonit-leien in vezelcement van SVK. Dankzij hun subtiele look en de lichte tintverschillen tussen de leien kreeg de woning een natuurlijke uitstraling. 

Ardonit-leien van SVK zijn erg licht, en toch uitzonderlijk sterk. Door de vele beschikbare formaten zijn verschillende plaatsingswijzen mogelijk. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, wat meerdere opties voor kleurcombinaties biedt. Alle kansen door voor jouw creativiteit.

Ontdek meer over onze vezelcement leien
op onze website

— 03 oktober 2023 —